Rough and Rowdy Ways, World Wide Tour 2021-2024 -osa 18

USA /Kanada  kiertue 2023  -osa 2

St. Louisin keikalla Dylan kunnioitti edesmennyttä rock’n’roll kuningasta Chuck Berryä peräti kahdella kappaleella. Kuvassa St. Louisiin vuonna 2011 pystytetty Chuck Berryn patsas.

Oikeastaan voisin tähän alkuun suoraan kopioida yhden kappaleen siitä mitä kirjoitin RARW-artikkelisarjani osassa 16, mutta koska tätä ei kirjoita tekoäly vaan ihan ilmielävä ihminen niin pyydän perussetin osalta lukijoita katsomaan mitä kirjoitin aiheesta osan 16 toisessa kappaleessa.

Kaikkiaan tällä Pohjois-Amerikan kiertueella 2023 Dylanilla oli  loka-joulukuussa peräti 41 keikkaa mikä tekee tästä osakiertueesta yhden hänen pisimmistään osakiertueistaan. Tiivis ja kovin pitkä kiertue ilmeisesti oli kuitenkin syynä siihen että yllätysbiisejä kuultiin selvästi enemmän kiertueen alkupuollella.

Alla listaus näistä harvinaisemmista kappaleista:

01.10.23 Kansas City – Avauskapaleena Kansas City jonka Dylan oli esittänyt edellisen kerran vuonna 1986! Loppupuolella kuultiin lisäksi Buddy Hollyn Not Fade Away jonka Dylan tosin on esittänyt tänä vuonna jo useamman kerran.  

04.10.23 St.Louis – Avauskappaleena Chuck Berryn Johnny B. Goode.  Päätöskappaleena kuultiin Nadine, joka on myös Berryn kappale. Nadinen Dylan oli soittanut konsertissa edellisen kerran 1988! Johnny B. Goode sen sijaan oli Dylanin live-debyytti eli sitä hän ei ollut aikaisemmin esittänyt livenä.     

06.10.23 Chicago – Avauskappaleena Dylan esitti Born in Chicagon, sitäkään hän ei ollut koskaan aiakisemmin soittanut konsertissaan. Hän toisti temppunsa seuraavan iltana samassa paikassa. Myös päätöskappale Forty Days and Forty Nights oli live-debyytti.

07.10.23 Chicago – Päätöskappaleena kuultiin Howlin’ Wolfin Killing Floor, joka myös oli live-debyytti Dylanille.

14.10.23 Grand Rapids – Keikan loppupuolella Dylan soitti uudestaan Berryn Nadinen.

16.10.23 Indianapolis – Keikan loppupuolella Dylan debytoi John Mellencampin Longest Days -kappaleella. Toistamiseen kappale kuultiin samassa paikassa jo seuraavana iltana.

20.10.23 Cincinnati – Dylan debytoi Dwight Yoakamin kappaleella South Of Cincinnati. Kappale kuultiin uudestaan seuraavana iltana Akronin keikalla.

23.10.23 Erie – Dylan soitti Garcian ja Hunterin kappaleen Brokedown Palace. Kaikkiaan se kuultiin vuoden aikana peräti seitsemän kertaa.

24.10.23 Rochester – Dylan oli debytoinut Garcian ja Hunterin kappaleen Stella Blue kesällä Barcelonan keikalla. Amerikan kiertueella se kuultiin ensimmäisen kerran Rochesterissa ja sen jälkeen vielä kolmasti  (Torontossa, Bostonissa ja Port Chesterissä).

29.10.23 Montreal – Dylan debytoi Cohenin Dance Me To The End Of Love -kappaleen ja tästä jopa nettilehdet innostuivat kirjoittamaan ja muistaakseni muutama suomalainenkin julkaisu noteerasi tämän harvinaisen esityskerran. Kerta jäi toistaiseksi ainoaksi eli myöhemmillä keikoilla Dylan ei tätä kappaletta enää esittänyt.

05.11.23 Boston – Dylan debytoi Merle Haggardin Footlights-kappaleella. Toistamiseen Dylan esitti kappaleen 7.11. Port Chesterin keikalla.

16.11.23 New York – Dylan lauloi avauksessa ensimmäissen säkeistön Billy Joelin New York State Of Mindista.

Eli kuten selvästi huomataan: uusia ideoita setin suhteen Dylanilla riitti vain lokakuussa, marras-joulukuun keikoilla yllätykset kävivät harvinaisemmiksi ja monta keikkaa mentiin kokonaan perussetillä. Kaikkiaan tämä pitkä osakiertue tuotti kuitenkin dylanologisesti tarkastellen yllättävän monta debyyttiä eli lokakuussa niitä oli peräti 7 ja marraskuussakin vielä 1 kappale.

Harri Huhtanen 2023     

Jätä kommentti