THE ANIMALS FAREWELL TOUR 2024

Steelin nykyään johtama Animals tulee Australian ja Uuden Seelannin keikkojen jälkeen minikiertueelle Suomeen!

Animals on saavuttanut jo 60-vuoden kunnioitettavan iän. Kuten aika monilla tämän ikäisillä bändeillä ongelmana on kuitenkin jo pitkään ollut se kuka bändin nimeä oikeastaan saa käyttää. Suurimman suosion Animals saavutti niinä muutamana vuonna 1960-luvulla jolloin legendaarinen laulaja Eric Burdon oli bändissä mukana. Animals jatkoi Burdonin lähdettyäkin muttei sen jälkeen ollut enää yhtä suosittu. Lisäksi Burdon käytti eri muodoissa bändin nimeä pitkään myös omissa kokoonpanoissaan. Tästä kehkeytyi vähitellen yhä syvenevä  oikeudellinen riita alkuperäisen bändin ja Burdonin välille. Asian eri vaiheet ovat moninaiset ja mutkikkaat, joten en lähde niitä nyt tässä sen tarkemmin selvittelemään, totean ainoastaan että lopulta vuonna 2008 oikeus määräsi että Animalsien alkuperäisellä rumpalilla John Steelillä oli oikeus bändin nimeen.  Burdon valitti asiasta ja vuonna 2013 hänkin sai oikeuden käyttää bändin nimeä. Niinpä maailmalla on nyt siis kaksi virallista Animals -bändiä.

Alkuperäisessä bändissä olivat mukana Burdonin ja Steelin lisäksi basisti Chas Chandler (kuoli 1996), kitaristi  Hilton Valentine (kuoli 2021) ja kosketinsoittaja Alan Price . Price lähti soolouralle vuonna 1983 jonka jälkeen Animalsien ura oli tauolla yli 10 vuoden ajan. Vuonna 1994 Steel päätti kuitenkin jatkaa bändin toimintaa uuden miehistön turvin. Siitä lähtien bändi on keikkaillut enemmän tai vähemmän epäsäännöllisesti.

Tällä hetkellä he mainostavat olevansa jäähyväiskiertueella. Bändillä ei ole omia nettisivuja, mutta muista lähteistä sain selville seuraavat tiedot bändin viimeaikaisista liikkeistä.

Loppuvuodesta 2023 heillä on ollut joitain keikkoja Ruotsissa ja Saksassa. Laajempi kiertue on ollut käynnissä helmi-maaliskuussa 2024 Australiassa ja tulossa on myös muutama Uuden Seelannin keikka ennen kuin he tulevat minikiertueelle Suomeen. Tästä Suomen kiertueesta oli vähän haastavaa löytää tietoja, koska jokaisessa kaupungissa vaikutti olevan eri lipunmyyntiorganisaatio. Alla se mitä nettisurfaamalla sain selville heidän lähiaikojen Suomen kiertueestaan:

ANIMALSIEN SUOMEN KIERTUE 2024

26.03.24  Oulu, Madetojan Sali

27.03.24  Tampere, Tampere -talon pieni Sali

28.03.24  Helsinki, Malmitalo (loppuunmyyty!)

29.03.24  Rauma, Brummi

30.03.24  Kokkola, Kulttuurikorjaamo  (loppuunmyyty!)

Aika näyttää tuleeko Suomen keikkoja vielä lisää. Viidestä keikasta kaksi on jo loppuunmyyty, joten vaikka kyseessä on ikivanha bändi jossa on mukana enää yksi alkuperäisjäsen niin kaikesta päätellen Animalsien nimi resonoi edelleen ainakin varttuneempien rockin harrastajien mielessä ja johtaa jopa konserttipaikalle hakeutumiseen!

Harri Huhtanen 2024

Jätä kommentti