TUBULAR BELLS 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION – osa 4

Turun Logomo 13.3.2024 -osa 1

Kuvassa bändin johtaja Robin A. Smith Logomon lavalla.

Turun ja Helsingin keikkojen lipunmyynti alkoi jo 23.11.23. Kaverini osti minulle hesan liput ja itse keskityin Turun lippujen hankintaan. Olin nettimyyntisivulla heti kun se aukesi ja hieman yllätyin kun eturiveiltä ei ollut myyty vielä paikkoja eli sain helposti ykkösrivin keskimmäiset paikat. Samoin kaverini onnistui hankkimaan minulle ykkösrivin paikat myös Kulttuuritaloon hesaan.  Seuraavalla viikollakin Logomon pääkatsomosta oli myyty vasta osa eli aloin pelätä että vain yhden ainoan kerran (vuonna 1982) Suomessa esiintynyt Mike Oldfield  ei enää ollutkaan täällä niin tunnettu kuin kuvittelin. Sitten kun keikkapäivä koitti huomasin että Logomon pääkatsomo tuli ihan täyteen eli joskus näinkin eli että kaikki eivät ostakaan lippuja heti ensimmäisen myyntipäivän ensimmäisenä tuntina.

Esittelen aluksi bändin. Kuten aikaisemmin olen kirjoittanut sovituksista vastasi ja bändiä johti Oldfieldin pitkäaikainen luottomies Robin A. Smith (kosketinsoittimet). Kitaristeja oli kaksi: Maxime Odabia (nuorempi) ja Jay Stapley (vanhempi).  Lyömäsoittajia kolme: Tom Marsden, Will Miles ja Adam Morris. Bassoa soitti Lisa Featherston. Hieno lisäys kokoonpanoon oli Kwesi Edman jonka sello-osuudet toivat uudenlaista väriä Tubular Bellsin tuttuihin teemoihin. Viimeisenä mutta ei vähäisempänä mainitsen sopraanolaulaja  Anastastia Bevanin joka upealla laulullaan elävöitti hienosti Tubular Bellsin uudistunutta kokonaisuutta.

Useamman kitaristin ja rumpalin sekä sellonsoittajan ja sopraanon avulla Smith oli onnistunut sovittamaan Tubular Bellsin siten kuin se olisi täysin uusi teos, vaikka musiikin teema ja osat olivat samat kuin alkuperäisellä levyllä. Oikeastaan missään ei ollut poikettu alkuperäisteoksen rakenteesta, mutta musiikkia oli väritetty ja elävöitettu hienosti uudella tavalla ja lisäsoittajilla.

Text & Photo: Harri Huhtanen 2024          

Jätä kommentti