GENESIS

pg_3

Alkuaikojen Genesis on aina ollut sydäntäni lähellä. Peter Gabrielin johtama Genesis oli kunnianhimoinen proge-bändi, jonka musiikki nojasi aina kuitenkin tarkkaan räätälöityihin melodioihin ja oli jopa laulettavaa!  Valitettavasti Gabriel lähti bändistä juuri kun se oli nousemassa maailmanmaineeseen. Monet ennustivat tuolloin (vuonna 1975) Genesiksen loppua, mutta aivan toisin kävi, sillä rumpali Phil Collinsin johdolla bändi teki vielä monta hienoa albumia ja todellisuudessa suurimman kaupallisen suosionsa Genesis koki 1980-luvulla Invisible Touch albumin julkaisun jälkeen. Tässä vaiheessa Genesiksen musiikki oli kuitenkin muuttunut popahtavampaan suuntaan ja alkuaikojen pioneerihengestä ja taiteellisesta kunnianhimosta ja ajoitaisesta yltiöpäisyydestä oli enää muisto jäljellä.   Lopullinen kuolinisku bändille oli Phil Collinsin lähtö vuonna 1996. Bändi teki vielä Collinsin lähdettyäkin yhden albumin uuden tuntemattoman laulusolistin kanssa, mutta konserttiliput eivät enää myyneet ja viimeinen albumikin sijoittui listoilla varsin vaatimattomille sijaluvuille. Genesistä ei virallisesti koskaan lopetettu, mutta se jäi epämääräisen pitkäksi aikaa tauolle. Vuonna 2007 Collins palasi kiertueelle bändin kanssa, mutta sen jälkeen bändi on ollut lähes 10 vuotta telakalla.

Ilmaisessa videopalvelu youtubessa on kiitettävän paljon  otoksia myös 1960- ja 1970-lukujen bändien keikoilta ja sessioista. Yleensä niiden katsojaluvut ovat aika vaatimattomia, mutta näköjään tätä melko uutta audion ja kuvan osalta upgradeedattua vuoden 1973 Genesis -keikkaa on käynyt katsomassa peräti yli 2 000 000 katsojaa!  Jos kiinnostuitte tai jos bändi on entuudestaan teille tuttu, mutta ette ole vielä tätä nähneet, kannattaa ehdottomasti katsoa oheinen  tunnin pituinen konsertti:

20160421hh

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s