PELLE MILJOONA

Pelle Miljoona on taas ajankohtainen tai ehkä hän on taas ajankohtainen vain minulle. YLE teemalla hiljaittain näytetty studio-konsertti oli niin valloittava, että palasin 20 vuoden tauon jälkeen miehen tuotantoon. Levyhyllystäni löytyi peräti yhdeksän Johanna -yhtiön 1980-luvun alkupuolella julkaisemaa Pelle miljoona -vinyyliä, joita tosin en 1980-luvun jälkeen ole enää OLYMPUS DIGITAL CAMERAkuunnellut. Minulle kävi samoin kuin tuhansille muille eli Pelle-innostukseni hiipui 1980-luvun jälkipuolella. Ei minusta tullut juppia, mutta selvästi opiskeluelämästä työelämään siirtyminen vauhditti Pellestä luopumista, trendit myös ajoivat hänen ohitseen. Kuten Pelle itse sarkastisesti alkuvuosien menestyksestään totesi: kun tajusi mitä oikein oli tapahtunut, oli juna jo mennyt…

2000-luvulla aloin kuitenkin uudestaan kiinnostua Pellestä, koska huomaisin, ettei hän ollut antanut periksi. Juppikulttuuri ja trendien nopeatempoinen muuttuminen ei ollut muuttanut Pelleä. Hän oli ja on edelleen Suomen Mr. PUNK, armoton totuudentorvi, joka ei mammonaa kumarra.

Hankin kuukausi sitten kolme Pellen 2000-luvulla julkaisemaa CD:tä ja täytyy sanoa että ne ovat enemmän kuin mielenkiintoisia. Tänään olen kuunnellut Reggae-levyä TODISTAJA (2002), jossa Pellen yhteiskuntakritiikki on todella armotonta. Erityisesti kappale Ahneus on Kuningas on komeaa kuultavaa:

   Ahneus on valtaa
   Ahneus on kuningas
   Köyhät kyykkyyn
   Nöyrät pois alta
   Tulivankkureilla ajan ruhtinaan
   Vaikka ei pakota kukaan
   Sun on pakko ängetä mukaan
   Babylonin orjalaivaan
   Lupasivat maat, lupasivat taivaat
   Ahneus
   Osta itses onnelliseksi
   Osta turvaa, ostaa seksii,
   nuoruutta ja kauneutta
   Mut et voi ostaa rakkautta
   Ahneus on valtaa
   Ahneus on kuningas
   Ota rahat ja juokse
   suuren kirstun luokse
   song lyrics by Pelle Miljoona 2002

 

Article text: Harri Huhtanen 2007

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s