LARRY EDEN a.k.a LAMBCHOP (1953-2007)

Alla olevan suomenkielisen kirjoituksen julkaisin Goe-sähköpostikerhossa vuonna 1999. Lisään tähän päivitettyyn versioon Winterluden englanninkielisiä lukijoita ajatellen sitaatin eräästä kansainvälisestä artikkelista. Ikävää nyt vuonna 2016 huomata, että kovin vähän enää netistä löytyy Larrysta kertovia artikkeleita ja kuvia hänestä löytyy todellakin vain muutama ja nekin ovat heikkotasoisia. Sääli, sillä vuonna 1997 ollessani Englannissa ja Walesissa Dylan-konserteissa olisin voinut ottaa vaikka miten monta HYVÄÄ kuvaa Larrysta. Mutta silloin Larry tuntui ”ikuiselta”, ei sitä voinut uskoa että 10 vuotta myöhemmin hän kuolisi.

”Lambchop … usually sits in the middle of the front row, using any means he can to get the ticket. A few years ago, Sony reserved the first few rows for entertainment purposes and Lambchop was in danger of not getting his usual seat.

lambchop2

However, frantic phoning around got him the names of some of the ticket holders and he managed to exchange tickets. Therefore, we had Lambchop sitting amidst a few rows of Sony executives and guests. The lights go down and everybody rises to applaud as Dylan takes the stage – everyone, that is, except the Sony execs. A careful listen to [an audio recording of the show] reveals Lambchop’s unforgettable bellowing:

Stand up! Stand up! You stand up in church! You stand up for Bob!”
Ja alla GOE -kirjoitukseni:
Olin nähnyt sulkahattuisen, legendaarisen Lambchopin jo Prahan  konserteissa 1995 (NM37 & NM11) , mutta silloin en vielä tunnistanut häntä.  Mutta jo ensi kohtaamisella hän teki minuun syvän vaikutuksen!  Metrossa hän erottui välittömästi satojen ihmisten joukosta.  Jotenkin se valtava  määrä Dylan-kokemuksia suorastaan ”huokui” koko hänen olemuksestaan.  Englannissa 1997 näin häntä jatkuvasti, koska hän on John Baldwinin hyvä ystävä. Larry on tiettävästi nähnyt KAIKKI Ison Britannian Dylan-konsertit vuodesta 1965 lähtien (niitä on yli 80).  Hän on hiljainen, ehdoton mies, joka riehaantuu vain Dylanin konsertissa. Jos omistatte Englannin konserteista tehtyjä bootleg-levyjä, niin useilla niistä kuulette Larryä. Hän on se  yli 40-vuotias kaveri, joka huutaa kuin pikku lapsi:
THANKS FOR COMING BOB!  WE LOVE YOU!
THANKS FOR COMING, REALLY…THANKS BOB!
Harri Huhtanen 1999  (tekstilisäykset 2016)
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s