Helsinki 2.-4.9.2016

Olin viikonlopun Helsingissä. Perjantaina illallinen Lapinlahdenkadulla Kabukissa, joka taitaa olla Helsingin vanhin japanilainen ravintola. Erittäin hyvät lämpimän ruuan annokset.

Lauantaina heti aamutuimaan oli ohjelmassa Kansallisteatterin suurella näyttämöllä esitetty Molieren Luulosairas.  Jukka-Pekka Palo, Minttu Mustakallio  ja kumppanit olivat rooleissaan vakuuttavia. Tämä 1600 -luvulla kirjoitettu teos on yllättävänkin moderni tragikomedia ja parodia ihmisen heikkouksista ja typeryydestä. Teos tulkittiin vauhdikkaasti ja antaumuksella ja erityisesti toinen puoliaika oli vaikuttava.      luulosairas2_1920x590 Vaikka olen käynyt Helsingissä kymmenet kerrat  olin nyt ensimmäistä kertaa elämässäni katsomassa näytelmää Kansallisteatterin suurella näyttämöllä ja sen verran hieno kokemus oli, että tarkoitus on tehdä toinen vierailu tähän kulttuurin ”pyhäkköön” vielä myöhemmin syksyllä, jolloin ohjelmistoon tulee Shakespearen Rickhard III.  Näytelmän jälkeen oli tarkoitus kierrellä kapupunkia jalan, mutta valitettavasti koko iltapäivän ja illan satoi vettä, joten kävelykierroksesta piti luopua. Illallinen oli jälleen japanilaisessa ravintolassa, joita nykyään taitaa olla Helsingissä yli kymmenen. Kalevankadulla sijaitsevassa Domossa olin vieraillut pari kertaa aikaisemminkin, joten tiesin mitä odottaa.

Sunnuntai oli onneksi jo paljon aurinkoisempi päivä.  Aamutuimaan vierailu Amos Andersonin museossa Yrjönkadulla, jossa oli mielenkiintoinen Sigurd Frosteruksen (1876-1956) elämäntyötä esittelevä näyttely. Kuinka moni nykyään enää tietää että hän on arkkitehti, joka todellisuudessa suunnitteli Helsingin rautatieaseman ja Stockmanin tavaratalon!   Päivällinen uudessa venäläisravintola Bystrossa Etelärannassa.

IMG_4244

Ja sitten olikin vuorossa matkan odotetuin tapahtuma eli Dylan Suomeksi -konsertti Savoyssa. Tästä tarkemmin eri yhteydessä. Kokonaisuutena ilta oli onnistunut. Tosin Savoy ei ollut ihan loppuunmyyty.  Arvioisin että paikkalla oli 300-400 henkeä. Yleisön keski-ikä oli varmaan yli 50v, joten eivät nämä Dylan -suomennokset näytä nykynuorisoa enää kiinnostavan.  Toisaalta asiaan on voinut vaikuttaa myös se, että tapahtuman ennakkomainonta oli ollut todella vähäistä. Edes Savoy -teatterin aulassa ei vielä lauantaina ollut näkyvissä minkäänlaista julistetta tai tiedotetta seuraavan päivän Dylan-konsertista! Illan house -bändinä oli Wentus Blues Band. Tuore Dylan suomeksi-levy kuultiin kokonaisuudessaan, tosin Anssi Kela ja Silvennoinen eivät päässeet paikalle, joten heidän osuutensa hoitivat korvaavat muusikot.

Harri Huhtanen 2016

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s