Bob Dylan: Bringing It All Back Home 1965

bobdylan005Levyn sisältö:   Subterranean Homesick Blues /   She Belongs to Me  /  Maggie’s Farm / Love Minus Zero, No Limit /  Outlaw Blues / On the Road Again / Bob Dylan’s 115th Dream  / Mr. Tambourine Man  /  Gates of Eden  /  It’s Alright, Ma (I’m Only Bleeding) / It’s All Over Now, Baby Blue

Tätä levyä kuunnellessa mieleen nousevat sanat PURE, ORIGINAL ja ESSENTIAL.  Tämä on hirveän TÄRKEÄ rocklevy. Tämä on myös ehdottomasti ns. ”autiosaari -levy” eli sellainen, joka sisältää enemmän totuuksia rockmusiikin voimasta kuin 1000 tavallista rocklevyä.
Sanoittajana Dylan ottaa tällä levyllä  valovuosien etumatkan tavallisiin singer-songwritereihin. Levyn lyriikat ovat lähes poikkeuksesta erinomaisia.  Mainittakoon tässä nyt vain She Belongs To Me ja Love Minus Zero No Limit .
Tämä levy myös todella TOIMII eli lyyriset ja punk-rap kappaleet vuorottelevat hienosti.  13412144875_d6997327cc_bLevy on juuri sellainen kuin oikea Dylanin live-konsertti eli se vangitsee välittömästi pauloihinsa ja levyn kuuntelee kiinostuneena alusta loppuun saakka (vielä yli 30 vuotta sen jälkeenkin kun on levyn ensimmäisen kerran kuullut!). Dylanilla ja muusikoilla on selvästi ollut studiossa hauskaa, se kuuluu lopputuloksessa, joka on elävä, välitön ja energinen.  Kyseessä on todella ORIGINAALI levy siinä mielessä, että tavallaan tällä levyllä Bob laski perustan tulevaisuuden punk- ja rap-musiikille. Levyn anarkistiset ”ränttä-tänttä”-kappaleet vedetään todella innostuneesti ja tyylillä.  Rockin vastapainona levyllä on joukko HÄKELLYTTÄVÄN kauniita balladeja / folk-kappaleita, joiden sanoitukset ja melodiat jaksavat aina vaan ihastuttaa, jopa vuosikymmenestä toiseen!  Anarkiaa, rakkautta, satiiria, terävää eksistentiaalista ruoskintaa, uskomattoman kauniita lyyrisiä tekstejä, upea tunnelma, hyvä bändi, hieno äänitys, taidokas remasterointi!

MESTARITEOS!  Μ  Μ  Μ  Μ  Μ  !!!!

Harri Huhtanen 2006

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s