Led Zeppelin: II 1969 – johdanto

d137069eac34abbd0274efc8fc1a8939Vuonna 1969 tuleva superbändi nimeltään Led  Zeppelin yritti tehdä itseään tunnetuksi Amerikassa, koska kriitikkojen vastaanotto bändin kotimaassa Englannissa ei aina ollut pelkkää ylistystä.  Bändin strategiana oli ottaa vauhtia Amerikasta ja valloittaa sitä kautta koko maailma. Maaliskuussa 1969 julkaistu debyyttilevy oli loistava, muttei breikannut siten kuin bändi olisi halunnut. Kakkosalbumia äänitettiin konserttien välissä Los Angelesissa, New Yorkissa ja Lontoossa. Koska kakkosalbumin kirjoittaminen ja äänitykset tapahtuivat katkonaisesti pelkäsi Jimmy Page yhdessä vaiheessa, että levy saattaisi flopata. Pagen pelko oli kuitenkin turhaa, sillä intensiiviset keikat olivat tehneet tehtävänsä ja pelkästään USA:ssa levyn ennakkotilaukset olivat yli 500.000 LP:tä!  Led Zeppelin II ilmestyi sekä Englannissa että USA:ssa lokakuussa 1969 ja nousi molempien maiden listakärkeen.  Lisäksi albumi nousi ykköseksi mm. Kanadassa, Saksassa ja Suomessa. Muutamassa kuukaudessa levyä myytiin yli 3 miljoonaa kappaletta!  Nykyisin Zeppelin II on yksi maailman kaikkien aikojen myydyimpiä levyjä, sillä pelkästään Amerikassa sitä on myyty yli 13 miljoonaa kappaletta.

20161009hh

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s