Leonard Cohenin kuolema 7.11.2016

71884892_marianne-large_transgsao8o78rhmzrdxtlqbjdblzzuweiq4lwfh_svfcfxqLeonard Cohenin piti olla rikas  mies ja hän olikin, kunnes manageri kavalsi kaikki hänen rahansa. Asia oli oikeudessa vuonna 2005 ja kuten tyypillistä tällaisissa tapauksissa,  asiaa puitiin vuosikausia. Lopulta manageri tuomittiin syylliseksi, mutta rahojaan Cohen ei koskaan saanut takaisin. Niinpä hän lähti vielä ikämiehenä kahdelle maailmankiertueelle, joista molemmat ulottuivat myös Suomeen. Kiertueet vuosina 2008-2010 ja 2012-2013 korjasivat Cohenin talouden, mutta ilmeisesti hänen terveytensä alkoi heiketä ja siksi hän ei konsertoinut enää joulukuun 2013 jälkeen.  Vuonna 2014 Cohen täytti 80 vuotta ja julkaisi merkkivuoden kunniaksi hienon uuden studioalbumin nimeltään Popular Problems.  Lokakuussa 2016 ilmestyi You Want It Darker. Levyn ilmestymisen aikoihin Cohen antoi epätavallisen synkän haastattelun, jossa totesi olevansa valmis kuolemaan ja toivoi vain että kuolema olisi kivuton.  Myöhemmin Cohen perui puheitaan ja sanoi liioitelleensa ja totesi, että hän on aina ollut taipuvainen suurentelemaan ja dramatisoimaan asioita. ”Aion elää ikuisesti”, totesi hän lopuksi.

Sitten perjantai yöllä 11.marraskuuta uutistoimistot ympäri maailmaa alkoivat välittää sensaatiouutista: Leonard Cohen oli kuollut!  Kuolinsyytä ei ilmoitettu,  mutta vähän myöhemmin selvisi että Cohen olikin kuollut jo maantaina 7.marraskuuta 2016 ja hautajaiset oli järjestetty Montrealissa jo torstaina 10.11.2016. Mihin Cohen kuoli?  Ehkäpä tarkka tieto tästä saadaan lähiviikkoina?  Tähän mennessä lehdissä on vihjailtu syövästä sekä jostain ”onnettomuudesta”, johon Cohen joutui vähän ennen kuolemaansa. Joka tapauksessa Cohen oli lopulta oikeassa itseironisessa lausunnossaan: hän elää ikuisesti, siis laulujensa kautta.

Harri Huhtanen 2016

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s