Leonard Cohen: Recent Songs 1979

bookletLevyn sisältö:The Guests /  Humbled In Love /  The Window /  I Came So Far For Beauty
Un Canadien Errant (The Lost Canadian) / The Traitor /  Our Lady Of Solitude / The Gypsy’s WifeThe Smokey Life / Ballad Of The Absent Mare

Muusikot: Leonard Cohen – laulu ja akustinen kitara /  Mitch Watkins, Ricardo Gonzalez, Filipe Perez – kitarat /  Everado Sandoval – guitarrón  / Abraham Laboriel, Charles Roscoe Beck, John Miller – bassot / John Lissauer – piano ja sovitukset / Garth Hudson – Yamaha piano / Bill Ginn – sähköpiano / Randy Waldman – urut / Steve Meador – rummut / John Bilezikjian – oud  / Raffi Hakopian, Agostin Cervantes, Armando Quintero, Luiz Briseño, Miguel Sandoval – viulut / Paul Ostermayer – saksofoni / Edgar Lustgarten – sello / Jose Perez, Pablo Sandoval – trumpetti /  Earl Dumler – oboe / Jennifer Warnes, Jim Gilstrap, Julia Tillman Waters, Maxine Willard Waters, Roger St. Kenerly, Stephanie Spruill – taustalaulu / Jeremy Lubbock ja Luiz Briseño –jousisovitukset ja orkesterin johtaminen

Epäonnisen Spector-seikkailun jälkeen Cohen on kuudennella studiolevyllään, Recent Songs (1979) jälleen liikkeellä itsenäisenä taitelijana. Tämäkin levy on kokeilu. En tiedä mitä kaikkea Cohenille tapahtui vuosina 1977-79, mutta ainakin hänen äitinsä kuoli, kuten hän tämän levyn kansiteksteissä mainitsee. Cohen yrittää tälläkin levyllä epätoivoisesti löytää uutta suuntaa ja uutta ilmaisutyyliä. Muutamissa levyn kappaleissa hän onkin onnistunut erittäin hyvin uudistamaan laulutyyliään, mutta mitään mestariteosta tästä levystä ei valitettavasti kuitenkaan syntynyt, sillä musiikkityylien kirjo on liian laaja ja liian epämääräinen. Tällä levyllä kuullaan folkkia, yökerho-jazzia, mexicanaa, americanaa jne. Ei synny yhtenäistä linjaa. Muutamissa kappaleissa on hieno sanoitus, muutamissa taas varsin keskinkertainen. Soittajat ovat huippuluokkaa, mutta edustavat niin erilaisia tyylilajeja, että välillä yhdistelmät kuulostavat hieman oudoilta.

rnf1Ihailen eniten kakkospuolen avauskappaletta The Traitor , jossa Cohen on onnistunut uudistamaan ilmaisunsa täydellisesti. Hän laulaa tämän upean folk-balladin erittäin softisti ja myös fraseeraus on uudistunut. Tekstin rytmitys muistuttaa Dylan parhaita folk-teoksia. Toinen upea kappale on vanhoista persialaisista runoista innoituksensa saanut The Guests, joka avaa vinyylilevyn ykköspuolen. Sekä edellisellä että tällä kappaleella loistavat erityisesti levyn huippumuusikot Raffi Hakopian (viulu) sekä John Bilezikjian (kreikkalainen Oud-soitin).  Levyn muut kappaleet eivät pahemmin minua innosta, lukuunottamatta niitä, joilla soittavat Hakopian tai Bilezikjian, joita ilman tämä levy olisi paljon huonompi.

Parhaiden kappaleiden ansiosta kelpo levy   * * * * –

Harri Huhtanen 2007

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s