Pink Floyd: The Early Years 1965-1972 – Take 4

pinkfloyd-e1430416156202Syyskuussa 1962 Lontoon Regent Streetin Polyteknisessä koulussa Cambridgestä tullut  Roger Waters tapasi Nick Masonin ja Richard Wrightin. Amerikkalainen rhythm’n’blues sekä moderni jazz  kiinnostivat heitä. Niinpä kaverukset soittivat vuosina 1962-64, ennen Pink Floydin syntyä yhdessä useammassa eri kokoonpanoissa, joissa oli heidän lisäkseen vaihtuvia muusikoita. Näitä etsikkovaiheen bändejä olivat mm. Sigma 6, The Meggadeaths ja The (Architectural) Abdabs.  Abdabissa olivat mukana  Keith Noble (laulu), Juliette Gale (laulu) sekä Clive Metcalfe (basso), Waters  (kitara), Wright (rytmikitara) ja Mason (rummut).

firstversions_pinkfloyd_abdabsSyyskuussa 1963, Waters ja Mason muuttivat  vuokralle taloon osoitteessa 39 Stanhope Gardens. Talon omistaja Mike Leonard  toimi myös opettajana Regent Streetin polyteknisessä koulussa.  Loppuvuodesta 1963 Pink Floyd kaverukset joutuivat taas vaihtamaan bändin nimeä,  koska Noble ja Metcalfe erosivat bändistä.

Uuteen bändiin tuli vuonna 1964 kitaristi   Bob Klose , joka  suositteli Watersia vaihtamaan soittimekseen basson ja laulajaksi tuli Chris Dennis. Pink Floydin synnyn kannalta vielä keskeisempi muutos tapahtui kesällä 19floyd196464  kun Watersin Cambridgen aikojen kaveri Syd Barrett muutti Lontooseen. Tässä vaiheessa uusi kuusimiehinen bändi alkoi esiintyä nimillä The Tea Set sekä Leonard’s Lodgers.  Syd Barrettin ehdotuksesta bändin nimi muutettiin vuonna 1965 The Pink Floyd Soundiksi, joka myöhemmin lyhennettiin nykyiseen muotoonsa Pink Floyd. Valitettavasti  näiltä kolmelta Pro-Pink Floyd vuodelta (1962-1964) ei ole säilynyt filmi- tai audiomateriaalia tai jos on, niin sitä ei julkaistu edes tällä uudella The Early Years megaboksilla.

20161121hh

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s