ADELE

adele

Päivitys 2016:

Adele Laurie Blue Adkins on syntynyt 5.5.1988. Tähän mennessä hän on julkaissut kolme albumia, jotka hän on nimennyt ikänsä mukaan. Adelen uusimman, loppuvuodesta 2015 ilmestyneen levyn nimi on 25.  Ilmeisesti levyn julkaisu viivästyi, ainakaan numero ei enää täsmää Adelen ikään, sillä toukokuussa 2015 Adele juhli jo 27.syntymäpäiväänsä.  Alla olevat kirjoitukset on poimittu vanhasta Winterludesta, jossa julkaisin ne vuonna 2012.

Joulukuussa 2011

Vuoden 2011 kuuma nimi artistirintamalla on ollut 21-vuotias ADELE, joka julkaisi debyyttialbuminsa Adele 19 vuonna 2008. Debyytillään Adele menestyi Iso-Britanniassa, mutta tänä vuonna julkaistu kakkosalbumi, Adele 21 oli varsinainen pankinräjäyttäjä, sillä se ja menestyksellinen USA:n kiertue nostivat Adelen koko maailman tietoisuuteen. Vuoden 2012 Grammy-gaalassa Adele on ehdolla peräti kuudessa eri kategoriassa. Syyskuussa Adele esiintyi Lontoossa kuuluisassa Albert Hallissa. Konsertti kuvattiin ja siitä on jo julkaistu laadukkaat DVD- ja Blu-Ray -tallenteet. TV2 lähettää kyseisen konsertin TÄNÄÄN (31.12.11) klo 23.35.

Maaliskuussa 2012

adele-grammysAdele puhdisti pöydän Grammyistä eli hän voitti kaikki sarjat, joissa oli ehdolla. Viime vuonna ilmestynyttä ADELE 21 levyä on nyt myyty jo 18 miljoonaa kappaletta ja tämä siis aikana, jolloin yleisesti valitetaan että levymyynti on vähentynyt! Hiipii mieleen sellainen kerettiläinen ajatus, että olisikohan osasyynä 2000-luvun levymyynnin vähentymiseen tähän saakka ollut tarpeeksi lahjakkaiden artistien puute?

YLE lähetti 2012 Grammy gaalan parhaat palat joitain päiviä sitten ja Adelen esityksessä kiinnitti huomiota se, miten hienosti hän täyttää lavan pelkällä äänellään. Rhianna ja Kate Perry olivat myös hyviä, mutta he tarvitsivat tuekseen valtavan määrän tanssijoita sekä yleisiä gimmikkejä. En tiedä onko Adele yksittäinen ilmiö vai onko hän alku uudelle trendille, jossa lavashown jatkuvasti lisääntyneestä ulkomusiikillisista painotuksesta ollaan vähitellen taas palaamassa kohti aidompaa, riisutumpaa musiikillista ilmaisua.

Harri Huhtanen 2011-2012

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s