John Bauldie (1949-1996)

bauldiebymwalkerVuosien varrella Dylan-fanzineja on tullut ja mennyt, yleensä mennyt. Sitkein niistä on ISIS, joka aloitti jo 1985 ja ”is still going strong”. Mutta suurin ja kaunein  on Dylan fanzinien Rolls Royce, The Telegraph, jolla oli parhaimmillaan yli 3000 tilaajaa. Varmaan lehti ilmestyisi edelleen ellei sen olemassaolo olisi päättynyt yllättävään tragediaan eli päätoimittaja John Bauldien (1949 –1996) kuolemaan helikopteri onnettomuudessa. Onhan se näyttävä tapa lähteä, mutta mitään sellaista John, jolla oli monta Dylan – projektia juuri siihen aikaan menossa, ei varmaankaan ollut edes kuvitellut tapahtuvan. Äsken Wikipediaa selaillessa huomasin jälleen kerran miten katoavaista on maallinen kunnia, sillä vaikka John oli Dylan-maailmassa legendaarinen ja kaikkien (ainakin nimeltä) tuntema, kuitataan hänen elämäntyönsä Wikipediassa muutamalla hassulla rivillä.

 

 

The Telegraph (1981-1997) jäi kuitenkin elämään ja samoin kuin jokaisen kunnon muslimin pitää kerran elämässään käydä Mekassa on jokaisen (hardcore) Dylan-fanin syytä kerran elämässään hankkia itselleen The Telegraphista Complete Set (Issues 1-56), vaikka se miten ”kirvelisi” lompakon pohjalla ostoksen jälkeen…

Harri Huhtanen 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s