Bob Dylanin levyjen sijoitukset 1960-luvulla

1960-luku oli Dylanille hyvää aikaa.  Albumeja hän julkaisi vuosittain (lukuunottamatta vuotta 1968) ja niiden sijoitukset myyntilistoilla olivat erittäin hyviä. Listaan tähän vain US- ja UK-sijoitukset, koska ne ovat tiedossani. 1960-luvulla rock LP-levyjen myynnistä valtaosa tapahtui anglomaissa eli artisin levyjen sijoitukset Amerikassa ja Englannissa kuvastivat tuohon aikaan hyvin koko maailman myyntiä.  2010 -luvulla formaattien sekamelska ja muiden maiden kasvava osuus levymyynnistä ja striimauksista on sotkenut tilannetta niin pahasti että on vaikea enää hahmottaa ketkä artistit maailmalla parhaiten menestyvät.

Bob Dylan…………………………. 1962  US –      UK 13
The Freewheelin’ Bob Dylan……… 1963  US 22    UK 1 Platinum
The Times They Are a-Changin’….   1964  US 20    UK15 Gold
Another Side of Bob Dylan……….   1964  US 43    UK 8 Gold
Bringing It All Back Home ……….. 1965  US 6      UK 1 Platinum
Highway 61 Revisited …………….  1965  US 3      UK 4 Platinum
Blonde on Blonde ………………..   1966  US 9     UK 3 Platinum x2
John Wesley Harding …………….. 1967  US 2     UK 1 Platinum
Nashville Skyline …………………  1969  US 3     UK 1 Platinum
 

Tarkempia tietoja näistä levyistä täällä: https://winterlude.fi/category/08-bob-dylanin-levyt/

dylan-1966Muutama yllätyskin listalla on. Dylanin debyytti ei Amerikassa pääsyt lainkaan Billboardin listalle. Britit olivat kuitenkin valveutuneempia ja saarivaltiossa albumi sentään sijoittui kohtalaisen hyvin.  Toinen  – ainakin minulle – pieni yllätys on se, ettei Blonde On Blonde  noussut Amerikassa kuin sijaluvulle 9. Lisäksi Nashville Skylinen kova listamenestys on hieman yllättävää sen huomioiden että jälkitarkastelussa levy on ehkä niitä häntäpään tuotoksia Dylanin koko 1960-luvun katalogia tarkastellessa. Mutta varmaankin Nashvillen menestys on seurausta nimenomaa siitä mitä Dylan oli tehnyt 1960-luvun alkuvuosina. Dylanhan peruutti maailmankiertueensa vuonna 1966 moottoripyöräonnettomuuden jälkeen ja juuri tuolloin hän oli maineensa huipulla. Huhuttiin jopa että Dylan oli kuollut. Kiertue-elämän hän jätti yli seitsemäksi vuodeksi ja siksi jokaista hänen uutta levyään odotettiin kiihkeästi.

20161209hh

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s