Antikvariaatti Aikakone, Tampere

EPSON DSC picture11 ANTIKVARIAATTI AIKAKONE, TAMPERE
aikakone.antikva@outlook.com
Itsenäisyydenkatu 12-14
33500 Tampere
puh. 0400 834 838
avoinna:  ma-pe klo 11-17.00,  la klo 10-14

Tarkastuspäivämäärä   Pe 20.3.2015

Kun Tampereen rautatieasemalta kävelee Tullikamarille ja jatkaa siitä pitkin Itsenäisyydenkatua muutaman korttelin itään päin, niin ensimmäiseksi törmää Sammaka POP divariin ja siitä kun jatkaa vielä yhden korttelin verran onkin jo Antikvariaatti Aikakoneen edessä. Liikkeen nimi on vähän harhaanjohtava, sillä kun yleensä antikvariaatissa myydän tuotteita laidasta laitaan  keskittyy  Aikakone selkeästi musiikkiin ja erityisesti liikkeen viknyylikokoelmat ovat mahtavat, uskoakseni heillä on yli 10 000 vinyylilevyä myynnissä. Liiketila on ahdettu aivan täyteen levyjä, kirjaimellisesti niitä on lattiasta kattoon. Sisääntulohuoneen kyljessä on pienempi perähuone, joka sekin on aivan täynnä levyjä. Tarjonnan pääpaino on käytetyissä vinyylilevyissä, arvioisin että varmaan tuollaiset 80% tuotteista on vinyylilevyjä. Perinteisiä rocklevyjä on useita tuhansia, mutta myös 1950-luvun rock’n’roll on yllättävän hyvin edustettuna. Lisäksi valikoimista löytyy aika mukavasti kansainvälistä progea, soulia, bluesia, jazzia, countryä sekä suomalaisia artisteja. Hinnat vaihtelevat melkoisesti: vähemmän kysyttyjä LP:eitä löytyy jopa hintaluokassa 5e, tavallisemmin LP:n hinta on noin 10-15e, harvinaisuuksista saa pulittaa 20-50e. Vaikka valikoimat ovat sangen laajat, jää kokoelmista jotenkin sellainen fiilis ,että aika paljon myynnissä on levyjä, jotka eivät mene kaupaksi. Cliff Richard ei varmaankaan ole enää niitä kaikkein kysytyimpiä artisteja. Toisaalta sellaiset edelleen aika relevantit artistit kuin Dylan, Pink Floyd, Led Zeppelin ja Genesis loistavat poissaolollaan. Toki tämä voi tarkoittaa sitäkin ,että kun niitä tulee myyntiin vinyyleinä ne ostetaan samantien pois. Koska valikoimat ovat niin laajat, kulutan liikkeessä aikaa yli tunnin. Vähitellen alkaa löytyä myös joitain mielenkiintoisia albumeja, sellaisia levyjä, joita en ole aikaisemmin nähnyt missään. Valitsen Eric Burdonia, Cat Stevensiä sekä yhden harvinaisen Rod Argentin livelevyn. Valikoiman hinnaksi olisi paikan listahinnoilla tullut yli sata euroa, mutta ystävällinen paikanpitäjä toteaa heti alennusta kysyessäni: – ”olisiko satanen sopiva hinta näille?”  Ja onhan se!  Eipä tainnut mies arvata, että sen sanoessaan ”tienasi” lisäpisteitä liikkeensä arvosanalle (= henkilökunnan palveluasenne) !

Pisteytys:

  1. Tuotevalikoima 1.25 (max 2)
  2. Tuotteiden hinta‑laatusuhde 1.5 (max 2)
  3. Tuotteiden asettelu ja liiketilan yleinen viihtyisyys / toimivuus 0.5 (max 1)
  4. Henkilökunnan palveluasenne 0.75 (max 1)

Kokonaispisteet: 4 / 6.         

Sanallinen arvio:  HYVÄ !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s