Neil Young: American Stars’n Bars 1977

neil-yonng-crazy-horse-american_stars_n_barsAloitin Neil Young -arvostelusarjan kuuntelemalla vuoden 1977 AMERICAN STARS ’N BARS albumin. Heti kättelyssä selvisi, ettei Neilillä olisi ollut mitään mahdollisuuksia Idolsissa. Paljon postiivisempi yllätys oli se, että levy kuulosti aivan yhtä hyvältä kuin vuonna 1977, jolloin se soitettiin vinyyliversiona käytännössä puhki paikallisessa opiskelijoiden salakapakassa. Tuossa salakapakassa, jonka koodinimi oli TIVOLI, toimi DJ:nä kaveri, joka oli suuri Young-fani ja niinpä viihdyin paikassa hyvin, sillä joka ilta siellä kuuli Neil Youngia kun muualla soitettiin Bee Geesiä ja muuta diskohumppaa. Nykyään on huvittavaa ajatella, että vuonna 1977 levyä pidettiin Youngin välityönä. Aika jännää, miten ajat muuttuvat. Nykyään Youngin välityö kuulostaa huikean hyvältä verrattuna tämän hetkiseen huippupoppiin. Voisin kirjoittaa tästä levystä vaikka koko yön, neil121871-cmutta kun pitää mennä aamulla töihin, niin nyt täytyy valitettavasti tiivistää. Pisteet? Totuus on se, että kun levyllä on kappale nimeltään LIKE A HURRICANE, niin se helpottaa kummasti arvostelua. Jo tämä yksi klassikko -kappale kerää levylle 4 pistettä. Loppu on helpompaa kun pitää vain arvioida minkä arvoisia levyn muut kappaleet ovat. THE OLD COUNTRY WALTZ on hieno! HEY BABEssä on maailman yksinkertaisin sanoitus, mutta silti kappale on uskomattoman latautunut. Ainoastaan Young pystyy tähän. Upeaa. HOLD BACK THE TEARS. Tyylikäs melodia. Hieno viulu. STAR OF BETHLEHEM. Juuri niin kaunis kuin muistinkin. Kokonaisuus: 38 minuuttia kestomusiikkia. Suurin osa musiikista on nykyään kertakäyttömusiikkia, levyjä jotka kuunnellaan pari kertaa ja unohdetaan sitten. Tämän levyn voi kevyesti kuunnella 100 kertaa ja silti se kulostaa aina yhtä hyvältä!  4½ pistettä ja ehkä siinäkin on liian vähän!

HIENO LEVY!  ****½

Harri Huhtanen 2005

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s