Brian Wilson presents Pet Sounds – Pori Jazz 13.7.2017 !

Pori Jazz tiedottaa:

pet-soundsThe Beach Boysin johtohahmona ja yhtenä kaikkien aikojen tärkeimmistä pop-säveltäjistä tunnettu Brian Wilson tuo Poriin ison yhteensä, joka esittää The Beach Boysin legendaarisen Pet Sounds -albumin kokonaisuudessaan. Brian Wilson vetäytyi kiertueilta jo vuonna 1964, minkä jälkeen hän keskittyi säveltämiseen ja studiotyöskentelyyn. Wilsonin sävellyskynästä syntyi ikonisen aseman myöhemmin saavuttanut Pet Sounds -albumi, joka julkaistiin keväällä 1966 – vain pari kuukautta ennen ensimmäistä Pori Jazz -festivaalia. Albumi oli 23-vuotiaalta Brian Wilsonilta mestarillinen taidonnäyte, jossa hänen upeat sävellyksensä yhdistyivät kokonaisvaltaiseen ja aikaansa edellä olleeseen musiikilliseen näkemykseen. Yhtenä pop-historian tärkeimmistä albumeista pidetty Pet Sounds tarjosi sellaisia klassikkoraitoja kuin Wouldn’t It Be Nice ja God Only Knows, jonka Paul McCartney on rankannut hienoimmaksi ikinä sävelletyksi kappaleeksi. Kun yhdysvaltalainen Rolling Stone -lehti listasi 500 kaikkien aikojen parasta albumia, löytyi Pet Sounds sijalta kaksi. Maineikkaan albumin nauhoitussessioissa syntyi myös muun muassa Good Vibrations -kappale, joka ei mahtunut mukaan Pet Soundsille, mutta josta tuli julkaisunsa jälkeen The Beach Boysin ehkäpä isoin hitti.

Brian Wilson palasi esiintymislavoille 1990-luvun lopulla. Suomessa hän ei ole ikinä esiintynyt omilla kiertueillaan eikä The Beach Boysin konserteissa. Poriin Wilson tuo ison yhtyeensä, jossa ovat mukana The Beach Boysin alkuperäisjäsen Al Jardine sekä 1970-luvulla yhtyeeseen kuulunut Blondie Chaplin. Konsertissa kuullaan Pet Sounds -pitkäsoitto kokonaisuudessaan alusta loppuun sekä joukko hittejä The Beach Boysin ja Brian Wilsonin muusta tuotannosta. Brian Wilson presents Pet Sounds -nimen alla esiintyvä kokoonpano on kiertänyt aktiivisesti maailmaa viimeisen vajaan vuoden ajan, ja nyt se saapuu vihdoin myös Suomeen. Pori Jazzissa on koettu vuosien varrella lukuisia unohtumattomia konserttielämyksiä, joiden joukkoon saadaan heinäkuussa ainutlaatuinen lisäys.

Torstain 137. konsertin aiemmin julkistettuja esiintyjiä ovat Wilco ja Bill Frisell Trio. Päivän ohjelmisto täydentyy kevään aikana lukuisilla uusilla nimillä. Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan rajoitetun ajan.

Pori Jazz 13.7.2017
Brian Wilson presents Pet Sounds
(Performing with special guests Al Jardine and Blondie Chaplin)

Lue lisää ja osta lippusi: www.porijazz.fi

20170220hh

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s