Bob Dylan: Shot of Love 1981

dylan shot61h3164v-VLLevyn sisältö:  Shot of Love  /   Heart of Mine  /  Property of Jesus  /  Lenny Bruce  / Watered-Down Love / The Groom’s Still Waiting at the Altar  / Dead Man, Dead Man  / Tn the Summertime  /  Trouble  / Every Grain of Sand

Ostin Shot Of Love -albumin vinyylinä yli 20 vuotta sitten. Muistan hyvin miten noihin aikoihin Slow Train (1979) oli minulle mestariteos ja Saved (1980) ja Shot Of Love (1981) enemmän tai vähemmän epäonnistuneita kokeiluja. Minulla taisi siihen aikaan olla aika paljon vaikkua korvissa, sillä nyt vuonna 2007 levyä kuunnellessani en voi olla ihastelematta sen elävää ja tyylikästä soundia. Minusta Shot Of Love eroaa Dylanin 1980‑luvun puolivälin levyistä edukseen nimenomaa siinä, että se kuulostaa välittömältä ja todelliselta, ikään kuin koko levy olisi äänitetty jollain keikalta. Infidelsia (1983) ja Empireä (1985) riivaava kireys ja ylituottaminen ja tietynlainen epäbalanssi ja epäkoherenssi loistavat poissaolollaan Shot Of Lovella, joka on hyväntuulinen, musiikillisesti tyylikäs ja nyt 2000‑luvun korvin kuunneltuna varsin koherentti levy.

dylanshot20140513-121214Tänään Shot Of Lovea kuunnellessani minua ihastutti erityisesti Dylanin levyllä käyttämä säestysryhmä, johon kuuluu useita ykkösrivin soittajia: Jim Keltner (rummut), Tim Drummond (basso), Fred Tackett (kitara), Steve Ripley (kitara), Danny Kortchmar (kitara), Carl Pickhardt (piano), Benmont Tench (kosketinsoittimet) ja Steve Douglas (saksofoni). Heidän lisäkseen levyllä vierailevat mm. Ron Wood (kitara), Ringo Starr (rummut) ja Donald Dunn (basso). Levyn soundi on todella yhtenäinen ja valloittava. Päinvastoin kuin muistin, levyllä ei ole yhtään huonoa kappaletta.

Sekä A‑ että B‑puolen avauskappaleet ovat reggae‑viritteisiä menopaloja ja päätöskappale, poettinen ja panteistinen Dylan ‑klassikko Every Grain Of Sand on luonnollisesti levyn ehdoton timantti. Dylanin huuliharppu ‑työskentely sekä Grainilla että In The Summertimella lähentelee parasta mitä häneltä on julkaistu.

Aika erottaa jyvät akanoista. Shot Of ei varmaankaan ole mikään ehdoton mestariteos, mutta ei myöskään mikään välityö. Nykyään sanoisin, että tämä on hemmetin hyvä Dylan‑levy jota kuunnellessa tulee hyvä fiilis. Levyn kokonaisuus toimii, musiikin jatkumo ja jännite on juuri sopiva pitääkseen kuuntelijan pauloissaan levyn alusta loppuun saakka.

HYVÄ LEVY !  * * * *  +

Harri Huhtanen 2007

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s