Nettiradio

Kuuntelen hyvin vähän radiota, lähinnä kesäisin ulkona. Kotistereo -yhdistelmässäni ei ole lainkaan radiota. Helsingissä hiljattain käydessäni kävin Stockmannilla katsomassa viihde-elektroniikka -osastolla oliko heille tullut jotain mielenkiintoisia uusia laitteita. Hyvin paljon oli tarjolla pieniä nettiradioita hintaluokassa 100-400 euroa. Suurin osa niistä oli äänetoistoltaan aivan surkeita, mutta sitten törmäsin tyylikään näköiseen 200 euron Amadeuksen Marcato -radioon.  Olipa mahtava ääni niin pienessä laitteessa!  Jopa basso toistui tanakkana ja yllättävän tarkkana. Se ei siis ollut sellainen ”tuhruinen” basso joka Am4894526013264_Nelson_AMARCATO16DW_L_Fhalvoissa laitteissa yleensä on. Diskantti oli ilmava ja ”heleä”.  Kokonaissoundi oli erotteleva ja sopivan pehmeä, digitaalinen ”kireys” puuttui lähes kokonaan. Tein kaupat saman tien. Kotona kotimaisten FM -kanavien soundi ei ollutkaan yhtä hyvä kuin liikkeessä kuuntelemieni nettiradiokanavien ja olin vähän pettynyt ja niinpä päätin asentaa laitteeseen nettiradion. Siitäpä riemu alkoi!   Hakutoiminnolla oli mahdollista kuunnella satoja radiokanavia ympäri maailmaa. Tänään esim.  olen kunnellut Barbadoksen, Guamin ja Chilen kanavia.  Äänenlaatu vaihtelee, mutta keskimääriin on parempi kuin suomalaisissa FM-kanavissa. Parhaat kanavat Marcato toistaa uskomattoman hienosti! Vaikka laite on pieni, pystyy sitä kuuntelemaan kovallakin volyymilla, ilman että ääni säröytyy. Alkukokemuksen perusteella suosittelen varauksetta Marcatoa kaikille. Siinä on uskomattoman hyvä hintalaatusuhde, sillä yleensä tämän tasoista äänentoistoa lähtee vain huomattavasti kalliimmista laitteista.

Harri Huhtanen 2017

Yksi kommentti artikkeliin ”Nettiradio

  1. Mielenkiinnosta kyselen, oletko käynyt radion taajuuskorjain(Equalizer) asetuksissa? Itse hämmästyin, kun kävin kuukauden kuuntelun jälkeen ja huomasin että asetus oli oletuksena ollut *Rock* presetissä. Entä millä presetillä sinä olet kuunnellut ?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s