Pink Floyd: The Dark Side Of The Moon (1973), osa 4

Alla oleva teksti on peräisin RARE-lehteen 1990-luvulla kirjoittamastani kolmiosaisesta Pink Floyd historiikista…
pinkfloyd73”Ennen levyn julkaisua EMI järjesti Lontoossa suuren lehdistötilaisuuden, jossa The Dark Side Of The Moon soitettiin valikoiduille kutsuvieraille. Bändin jäsenet vastustivat tällaista mediasirkusta, eivätkä Rick Wrightia lukuunottamatta suostuneet tulemaan paikalle. Mutta sillä ei ollut mitään merkitystä levyn myynnin kannalta. Tuskin EMI:n edustajat uskalsivat edes unelmoida siitä mitä seurasi. The Dark Side Of The Moon teki Pink Floydin miehistä multimiljonäärejä. Levy nousi nopeasti sekä USA:n että Englannin myyntilistojen kärkisijoille. Se ei vielä ollut kovin ihmeellistä, mutta jatko oli. Levy nousi myös muissa maissa kärkisijoille ja kaikkien hämmästykseksi se pysytteli Englannin listalla ennätykselliset 296 viikkoa. USA:ssa levy teki historiaa 741:llä Billboard -viikollaan (levy pysytteli listalla uskomattomat 16 vuotta!).  Itse asiassa juuri tämä Pink Floydin levy vaikutti osaltaan Billboard -listan sääntöjen muuttamiseen. Kun alkoi näyttää siltä, ettei The Dark Pink71f9af753004d39f657b68165235e176Side Of The Moon putoaisi koskaan listalta, keksittiin ns. Classical -lista, jonne armotta tiputettiin kaikki ne levyt, joiden ensijulkaisusta oli yli kymmenen vuotta aikaa! The Dark Side Of The Moon’in myötä amerikkalainen yleisö löysi myös Pink Floydin vanhat albumit, joita myytiin seuraavan parin vuoden aikana valtavia määriä. Jos Pink Floydin miehet olisivat ajatelleet vain elannon hankkimista, olisivat he voineet tyytyväisinä lopettaa uransa The Dark Side Of The Moon’iin, jota on tähän päivään mennessä (1994) myyty jo noin 28 miljoonaa kappaletta! * Tällä luvulla The Dark Side Of The Moon on kaikkien aikojen kolmanneksi eniten myyty levy maailmassa! Enkä yhtään ihmettelisi, vaikka The Dark Side joskus tulevaisuudessa saavuttasi ykkössijan, sillä näillä näkymin sitä tullaan myymään vielä lukuisia vuosia tahtia miljoona levyä per vuosi. Huhun mukaan Saksassa on eräs CD- tehdas, joka valmistaa pelkästään tätä levyä! ”
* 2017 päivitys: nykyään The Dark Side Of The Moonia on myyty jo yli 45 miljoonaa kappaletta ja se on edelleen maailman kaikkien aikojen myydyimpien levyjen listalla kunniakkaalla sijaluvulla 3. Netistä en löytänyt varmaa tietoa siitä jatkaako tuo Saksassa toimiva ”Pink Floyd – levytehdas” edelleen toimintaansa…  

TÄYDELLINEN LEVY !    ♣ ♣ ♣ ♣ ♣    

Harri Huhtanen 1994, 2006 ja 2017

Yksi kommentti artikkeliin ”Pink Floyd: The Dark Side Of The Moon (1973), osa 4

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s