Pink Floyd: The Division Bell 1994

Pink-Floyd-1994-2The Division Bell (1994) oli suuri sensaatio ilmestyessään. Levy nousi ympäri maailmaa myyntilistojen kärkeen. Uuden levyn kunniaksi bändi lähti maailmankiertueelle, joka tuotti muistaakseni yli miljardi dollaria. Rahastustako? Ei, sillä toistaiseksi 1994 kiertue on ollut bändin viimeinen eli rahasampoa ei ole käytetty 13 vuoteen (vuoden 2017 päivitys: 23 vuoteen!) .

Koska olin Division Bellin ilmestymisen aikoihin sattumalta juuri kirjoittamassa RARE‑lehteen Pink Floyd ‑artikkelini viimeistä osaa, soitin uutta levyä pari kuukautta todella intensiivisesti. Levyn majesteettinen päätöskappale High Hopes teki minuun syvän vaikutuksen jo tuolloin ja edelleen pidän sitä yhtenä Pink Floydin parhaista pink1994-07-27 - Estadio Olimpico_ Barcelona_ Spain - 03kappaleista. Kokonaisuutena levy vaikutti minusta kuitenkin vähän liian softilta. Vuosien saatossa näkemykseni kuitenkin muuttui ja aloin yhä enemmän arvostaa levyn yhtenäistä soundimaailmaa, hallittua teematiikkaa ja ennen kaikkea mestarillista tuotantoa. Division Bellissa oli samoja aineksia kuin Pink Floydin aikaisemmissa mestariteoksissa. Levy tuntui kestävän ajan hammasta yllättävän hyvin.

The Wallin (1979) jälkeen julkaistut kaksi levyä kärsivät selvästi siitä, että ne olivat paljon enemmän Gilmourin ja Watersin henkilökohtaisia soololevyjä kuin kollektiivisia ja tasapainoisia Pink Floyd‑levyjä. Division Bellilläkin Gilmourin ääni on ylimpänä, mutta levyä tasapainottaa hienosti kosketinsoittaja Wrightin nostaminen musiikintekijänä Gilmourin rinnalle. Wright toimii jopa vokalistina Wearing The Inside Outilla.

jatkuu…

Harri Huhtanen 2008

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s