Pori Jazz, osa 6: Brian Wilsonia odotellessa…

porijazz-840x420_2

Väitetään että kuukauden 13.päivä on epäonnen päivä. En ole sitä aikaisemmin uskonut, mutta ehkä siinä sittenkin on jotain perää, sillä kun katsoin aamulla 13.7. Forecan sääennusteen Porissa niin sen mukaan ei koko päivänä pitänyt sataa. Niinpä menin hyvillä mielin Kirjurinluotoon noin klo 19. Silloin päälavalla esiintyi Wilco.  Heti kättelyssä huomasin että aavalla kentäalueella oli hyytävän kylmä, vaikka keskiarvoisessti juuri heinäkuu on se vuoden lämpimin aika Suomessa. Ei puhettakaan siitä 13.7.17 Porin Kirjurinluodossa!  Aurinko pysytteli enimmäkseen pilvien takana ja lisäksi kävi hyytävä tuuli. Iholla lämpötila tuntui kuin olisi vain +10C lämmintä tai oikeammin sanoen ”kylmää”.  En tiedä johtuiko yleisökato kurjasta säästä vai siitä, ettei 75-vuotias Brian Wilson sittenkään vetänyt samalla tavalla yleisöä kuin Stingit ja vastaavat uudemmat tähdet.  Kenttä oli puolityhjillään ja VIP-alueet suorastaan ammottivat tyhjyyttään. Esim. lavan vasemmalla puolella olevalla Radio Aallon VIP-alueella, joka on suurin ja jonne mahtuisi kevyesti varmaan 3000 ihmistä tai ylikin, näkyi baaritiskin tienoilla norkoilemassa vain parikymmentä ihmistä!   Minua asia huvitti, koska olin juuri aamulla lukenut Pori Jazzin mainoksen, jossa kehotettiin nopeasti varmistamaan paikka Radio Aallon hienolla VIP-alueella! Toisaalta kaikki on suhteellista. Vaikka Suuri Areena alue näytti kovin tyhjältä, niin  jälkeen päin luin kuitenkin että paikalla oli ollut yli 10 000 ihmistä. Areena on niin iso että täydeltä se alkaa näyttää vasta kun ylitetään 25 000 raja. Saatiinhan sinne joitain vuosia sitten ahdettua lähes 60 000 Metallican musiikin ystävääkin!

wilco

Wilcon setti oli festivaalisetiksi käsittämättömän pitkä, varmaan yli kaksi tuntia. En ollut aikaisemmin kuullut Wilcoa. Bändin musiikki on hyvin erikoinen sekoitus uutta ja vanhaa ja erityisesti eri tyylejä. Samassa kappaleessa saattoi olla countryä ja progea. Hyvin erikoinen bändi. Osa kappaleista toimi, osa ei. Sitten alkoi sataa. Tunnetusti Areenalla ei juurikaan ole sateensuojia, VIP-aitioita lukuunottamatta. Onneksi Torres viiniyhtiö oli armollinen ja päästi jopa sellaiset asiakkaat, jotka eivät ostaneet heidän kojustaan mitään telttaansa. Sinne tosin valitettavasti mahtui vain noin 100 ihmistä eli se tuli hetkessä täyteen kun sade alkoi. En muista että olisin koskaan ollut Kirjurinluodolla niin kurjassa ilmassa. No, kerta se oli ensimmäinen ja pitää muistaa että oli tosiaan 13. päivä.

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2017     

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s