Brian Wilsonin tarina, osa 3

brian1974Pet Sounds -albumin julkaisun (1966) jälkeen Brian Wilsonin ja Beach Boysien suhde muuttui ongelmalliseksi Brianin jatkuvasti lisääntyvän huumeiden käytön sekä erikoisen käyttäytymisen vuoksi.  Osittain Brian turhautui siitä, ettei hänen päätyökseen kaavailemaa Smile -albumia (1967) julkaistu.  Brian halusi tehdä omia projektejaan mutta levy-yhtiöt eivät olleet niistä kiinnostuneita, vaan halusivat häneltä uusia Beach Boys -hittejä.  Kun niitä ei tullut oli selvää, että levy-yhtiön lisäksi myös bändin muut jäsenet turhautuivat. 1970-luvulla tilanne vain paheni. Brian linnottautui Los Angelesin Bel Airiin, jossa hän enimmäkseen vain juhli muiden rocktähtien kanssa saamatta mitään merkittävää aikaan. Noihin juhliin osallistuivat ainakin sellaiset 1970-luvun supertähdet kuin John Lennon, Ringo Starr, Alice Cooper, Iggy Pop, Keith Moon ja Harry Nilsson. Jatkuva tupakointi ja huumeiden käyttö pilasivat myös Brianin, aikaisemmin niin puhtaan ja kauniin lauluäänen. Vuonna 1975 Brian alkoi olla todella pohjalla ja kärsi ilmeisesti myös masennuksesta. Tarinan mukaan hän oli jopa jo kaivanut haudan itselleen kotinsa takapihalle ja pyytänyt että hänet heitetään sinne. Vuonna 1975 Brian todella tarvitsi apua ja saikin sitä, mutta minkälaista?…

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s