Brian Wilsonin tarina, osa 4

Brian_Wilson and landyPsykoterapeutti Eugene Landy (1934-2006)  tuli huumeriippuvaisen Brian Wilsonin ”avuksi” lokakuussa 1975.  Aluksi Landy saikin hyviä tuloksia Brianin terapiassa, sillä hetkellisesti Brian palasi keikkailemaan Beach Boysien kanssa ja alkoi taas kirjoittaa musiikkia. Vähitellen Landystä tuli kuitenkin yhä ahneempi ja vallanhimoisempi. Hän laskutti Brianilta palveluistaan yli 400 000 dollaria vuodessa ja kontrolloi Brianin elämää 24 tuntia vuorokaudessa.  1970- ja 1980-luku olivatkin Brianille menetettyjen mahdollisuuksien aikaa. Omat levyprojektit eivät onnistuneet,  yhteistyö Beach Boysien kanssa ei sujunut ja jatkuvat oikeudenkäynnit mitä erilaisempien rahariitojen vuoksi värittivät hänen elämäänsä. Lopulta vuonna 1992 Brianin läheiset ja  muut Beach Boys miehet onnistuivat hankkimaan oikeuden päätöksen siitä, ettei Landy saanut enää hoitaa Brianin asioita. brian1454456809319

Brian oli jo vuonna 1988 saanut julkaistua ensimmäisen soololevynsä ja 1990-luvulta lähtien levyjä alkoi ilmestyi melko tasaiseen tahtiin. Yleisö ei ollut unohtanut Briania ja niinpä hän teki myös onnistuneen paluun konserttilavoille, vaikka hänen äänensä oli enää varjo siitä mitä se oli ollut hänen nuoruuden päivinään. Vuonna 1999 Brian lähti ensimmäiselle Pet Sounds -kiertueelle.  Hän alkoi uudelleen työstää 1960-luvulla kesken jäänyttä Smile– teosta ja esitti sen ensimmäistä kertaa konsertissa helmikuussa 2004.  Brian Wilson Presents Smile (2004)  ilmestyi samana vuonna ja siitä tuli hänen parhaiten menestynyt sooloalbuminsa. Tällä hetkellä Brian kiertää maailmaa Pet Sounds 50th Anniversary World Tour  nimisellä kiertueella, joka alkoi jo keväällä 2016 ja jota on jatkettu yleisön pyynnöstä vielä vuonna 2017. Suomessa Brian Wilson esiintyi ensimmäisen kerran 13.7.2017 Pori Jazzeilla.

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2017 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s