2020-luku: Hologrammit valtaavat konserttilavat!

ABBA-1477489191-608x404

Ihminen vaistomaisesti pelkää ja vieroksuu uutta.  Eivät ehkä kaikki, mutta ainakin minä. Vähitellen olen kuitenkin oppinut ymmärtämään, että kulttuuri muuttuu ja maailma muuttuu eli turha sitä on pelätä, mutta ihan yhtä tyhmää on ajatella että kaikki muutos olisi muutosta parempaan päin. Asiat muuttuvat joskus parempaan, joskus huonompaan suuntaan, mutta muuttuvat joka tapauksessa täysin riippumatta siitä onko muutos hyvä vai huono.

Jokin aika sitten olin elokuvateatterissa nauttimassa David Gilmourin Pompeiin konsertista ”eturivissä”.  Siinä ei ollut mitään uutta, onhan rockkonsertteja ennenkin esitetty elokuvateattereissa, mutta ainakin toistaiseksi oikeat konsertit, joissa EI ole oikeita artisteja tai pikemminkin on kuviteltuja oikeita artisteja, jotka alunperin olivat oikeita ja joista nyt on taas tehty oikeita, ovat harvemmassa. Mutta ilmeisesti nämä VIRTUAALIKONSERTIT ovat kovaa vauhtia yleistymässä maailmalla. Kuolleet artistit
nousevat lavalle ja kiertävät maailmaa ja nyt – ja tämä on vielä merkillisempää – edelleen elävät artistit nousevat lavalle pelkkinä hologrammeina!  Miksi kiertää kun rahat voi kerätä oman hologramminsa avulla?!

Alla tuore uutinen maailmaa järisyttävästä hologrammikiertueesta…

”Herald Sunin haastattelema Benny Andersson kertoo yhtyeen digitaalisen version nousevan lavoille vuonna 2019.  Hologrammiteknologialla ollaan tähän asti lähinnä tuotu lavalle edesmenneitä muusikoita kuten Tupac Shakur, Michael Jackson ja Ronnie James Dio (jonka hologrammin Suomen-keikka peruttiin pari päivää sitten),
mutta Abba-nelikko on kuitenkin vielä elävien kirjoissa, mikä tekeekin tästä projektista astetta erikoisemman. Maksullista Herald Sunin artikkelia referoivan Mashablen mukaan hologrammi-Abba tulee perustumaan niin ulkonäöllisesti kuin soundeiltaan vuoden 1977 Abbaan ja lauluraidat tullaan kokoamaan kyseisen vuoden, Abba: The Movie -konserttielokuvaankin ikuistetun Australian-kiertueen taltioinneista.
Hologrammit esiintyisivät livebändin ja taustalaulajien kanssa. Andersson vakuuttaa kokemuksen muistuttavan oikeaa konserttia.
”Se on täydellistä. Voin olla lavalla ja samaan aikaan ulkoiluttaa koiraani kotosalla! Minun ei siis tarvitse poistua kotoa ollenkaan! Jos tämä todella toimii, moni artisti haluaa takuulla tehdä samoin, jopa nuoret ja yhä kiertävät artistit. Tämä on todella mielenkiintoinen projekti”, joulukuussa 71 vuotta täyttävä Andersson hehkuttaa.
Että sellaista sitten. Hologrammikiertuetta odotellessa Abba palaa myös valkokankaille Mamma Mia -musikaalielokuvan jatko-osan tiimoilta. Benny Andersson ja Björn Ulvaeus toimivat elokuvan vastaavina tuottajina ja elokuvassa kuullaan kappaleita, joita ei ensimmäisessä leffassa eikä sen pohjana toimineessa teatterimusikaalissa kuultu. Abba-faneilla on siis mielenkiintoiset ja jännittävät ajat edessä.”

Harri Huhtanen 2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s