Bob Dylan: Modern Times (2006), osa 2

Tässä vuoden 2006 valokuvassa nähdään muusikot, jotka äänittivät Dylanin kanssa Modern Times -albumin.  Vasemmalta oikealle: Donnie Herron, Stu Kimball, Denny Freeman, Bob Dylan, Tony Garnier ja George Receli.

dylanH78_dylan

Osa 2 – Modern Timesin vastaanotto maailmalla

Kriitikot ovat lähes poikkeuksetta ylistäneet Modern Timesia ja myös suuri yleisö on ottanut levyn lämpimästi vastaan. En muista 20 vuoden ajalta ainuttakaan Dylan albumia, joka olisi kaupallisesti menestynyt yhtä hyvin. Modern Times oli yhdeksän maan listaykkösenä, myös USA:ssa! Billboardin ykkössija oli ennätyksellinen, sillä Dylan on kaikkien aikojen vanhin elossa oleva artisti, jonka levy on noussut Billboardin ykkössijalle. Edellisen kerran Dylanin levy on kivunnut Billboardin kärkipaikalle vuonna 1976! Lisäksi Euroopan yhteisellä myyntilistalla Modern Times nousi kakkoseksi.

Useissa Modern Times arvioissa on viitattu siihen, että levy on taitavasti markkinoitu. On totta, että Dylanin ja Applen sponsorisopimuksella on varmaan ollut jokin osuus levyn menestykseen. Myös vuonna 2004 ilmestynyt Dylanin elämänkertateoksen ensimmäinen osa sekä vuonna 2005 elokuvateattereissa esitetty Scorcesen hieno Dylan -dokumenttielokuva No Direction Home ovat varmaan osaltaan vaikuttaneet Dylanin näyttävään comebackiin suuren yleisön artistina. Aivan varmaan Päättymättömällä Kiertueella on oma asemansa ilmiön selittäjänä, sillä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta Dylanin uusi levy nousi kärkisijoille juuri niissä maissa, joissa hän on säännöllisesti kiertänyt.  Uskoisin kuitenkin, että pääasiallinen syy Modern Timesin menestykseen on levyn laadukkuus.

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2007

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s