Genesis & Steve Hackett, osa 3

hackett81YU3ZOhNXL._SX355_Steve Hackett on ollut ahkera levyntekijä Genesiksestä lähtönsä (1977) jälkeen. Hän on julkaissut jo peräti 24 sooloalbumia! Vuonna 1996 hän palasi nuoruutensa mielimusiikkin pariin julkaisemalla Genesis tribuuttilevyn Watcher of the Skies: Genesis Revisited. Albumilla oli 14 kappaletta, joista suurin osa oli 1970-luvun Genesis -kappaleiden uudelleentulkintoja. Keräilijöitä ja diggareita kiinnostivat erityisesti muutamat aikaisemmin julkaisemattomat kappaleet, jotka Hackett viimeisteli tätä levyä varten. Alkuaikojen Genesis ei jättänyt Hackettia ”rauhaan” ja niinpä vuonna 2012 hän julkaisi uuden, entistä kunnianhimoisemman Genesis -tribuuttilevyn.  Tällä Genesis Revisited II  2CD:llä kappaleita on 21 ja kestoaika on kunnioitettavat 144 minuuttia 48 sekunttia! Jälleen mukana on muutamia harvinaisuuksia. Suurimman vaikutuksen ainakin minuun tekevät Hackettin soiton intensiteetti, tuotannon huolellisuus ja mahtava soittaja- ja esiintyjäkaarti!  Albumilla kuullaan peräti 33 muusikon esityksiä! Hackett on aikanaan itse ollut luomassa monia näistä legendaarisista Genesis-kitaraosuuksista, joten hän jos kuka on paras henkilö tekemään tällaisia tribuuttilevyjä. Aluksi minua häiritsivät levyn laulajat, joista kukaan ei päässyt lähellekään Gabrielin tai Collinsin tasoa, mutta mitä enemmän levyä olen kuunnellut sitä vähemmän asiaan olen kiinnittänyt huomiota, sillä osa instrumenttiosuuksista on kerta kaikkiaan niin hienoja, että ne jopa vievät huomion pois laulajasta.

hackettheader490Nykyään maailmalla kiertää yhä enemmän legendaaristen rockyhtyeiden tribuuttibändejä, joissa ei ole ainuttakaan bändin alkuperäistä soittajaa. Hackett sen sijaan voi tehdä pystypäin näitä tribuutteja, sillä hän on itse ollut Genesiksessä mukana melkein sen alusta lähtien ja pystyy edelleen välittämään alkuaikojen Genesiksen perintöä ja sanomaa tavalla, joka tekee siitä elävän ja kuulijaa koskettavan.

Harri Huhtanen 2017     

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s