Bob Dylan: Modern Times (2006), osa 7

Osa  7  – Yhteenveto Modern Timesista

MT:n nerokkuus on sen monikerroksellisuudessa. Tekstien syväanalyysi antaa varsin synkän ja ahdistavan kuvan Dylanin sanomasta. Musiikillisesti MT on kuitenkin varsin “helppo” levy. Kappaleet ovat melodisia, esimerkiksi Spirit On The Wateria alkaa rallatella mielessään heti ensimmäisellä kuuntelukerralla. Rolling And Tumblin’ on myös tarttuvaa, jalka alkaa vipattamaan jo ensi tahdeilla. Nettie Moore on toki surullinen, mutta ei missään mielessä ahdistava. dylanm70657b4Workingman’s Blues #2 on täysin uudenlaista Dylania, melodia ja esitystapa ovat suorastaan maagiset ja laulu valloittaa heti ensimmäisellä kuuntelukerralla. Thunder On The Mountain on sanomaltaan uhkaava, mutta musiikillisesti kevyttä rock’n’rollia. Ehkä väitteet levyn viihteellisyydestä perustuvat juuri kappaleiden melodia- ja sointurakenteisiin, jotka ovat varsin yksinkertaisia.  Tätä levyä on helppo kuunnella.  Tästä levystä voi nauttia täysin rinnoin, vaikkei tietäisi lyriikkojen sisällöstä yhtään mitään!

Musiikillisesti ja tuotannollisesti levy on täydellinen. Dylanin laulu ja esitykset ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ensiluokkaisia. Erityisesti upea Ain’t Talkin’ on Dylanin 2000-luvulla kirjoittamista lauluista ehkä paras.  Lyriikat sisältävät paljon lainasäkeitä, mutta kokonaisuus on hienosti sommiteltu ja lähdelainojen aikajana on täysin omaa luokkaansa, koska varhaisimmat lainaukset ovat teoksista, jotka on kirjoitettu jo yli 2000 vuotta sitten!

KLASSIKKO!    * * * * *

Harri Huhtanen 2007

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s