Bob Dylan and The Band: The Basement Tapes 1975 – osa 1/4

bob-dylan-and-the-band-1967

Vuoden 2017 perspektiivistä tämä legendaarinen levytys näyttäytyy aivan erilaisessa valossa kuin vuonna 1975, jolloin se ilmestyi.  Vuoden 1975 virallinen The Basement Tapes on jotenkin kärsinyt “inflaation” viimeistään sen jälkeen kun The Bootleg Series Vol. 11 ilmestyi vuonna 2014. Erityisesti TBS Vol.11 julkaisun laajempi versio, jossa on peräti kuusi CD-levyä, paljastaa mitä kaikkea vuoden 1975 The Basement Tapesilta puuttuu. Alunperinhän näitä “kellarinauhoja” ei ollut tarkoitettu suuren yleisön kuultavaksi, mutta koska Dylanin syrjäänvetäytyminen vuonna 1967, juuri kun hän oli maineensa huipulla, aiheutti valtavan kysynnän, alettiin näitä kellarinauhoja siirtää vinyyleille.  Niinpä Dylan, tahtomattaan, synnytti bootleg-teollisuuden joka on edelleen voimissaan. Jo kesällä 1968 Jann Wenner kirjoitti Rolling Stone -lehdessä että Dylanin “Kellarinauhat pitää julkaista”. Wenner oli saanut kuultavakseen 14 kappaleen demon, jota hän kehui vuolaasti. Koska Columbia ja Dylan eivät reagoineet tähän vaikka kysyntä oli ilmiselvää, ilmestyi kesällä 1969 kaikkien aikojen ensimmäinen rock-bootleg nimellä Great White WonderKyseessä oli tupla-albumi, jolla oli seitsemän Woodstockin kellarisessioissa äänitettyä kappaletta sekä julkaisemattomia nauhoituksia, jotka Dylan oli tehnyt joulukuussa 1961 Minneapoliksessa.  

(jatkuu / continues…)

Harri Huhtanen 2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s