The Doors: Isle Of Wight 1970, osa 1

doorsisleofwight1970En usko että edes Jim Morrison tiesi esiintyvänsä 29.elokuuta 1970 viimeistä kertaa Euroopassa. The Doors oli yksi superbändeistä, jotka oli kiinnitetty valtavat mittasuhteet saaneelle Isle Of Wightin festivaalille. Alun perin tämän keikan oli tarkoitus toimia lähtölaukauksena bändin toiselle Euroopan kiertueelle. Keikkoja oli jo sovittu syyskuuksi 1970 Montreuxiin, Kööpenhaminaan, Bremeniin, Roomaan, Milanoon ja Pariisiin. Kaikki nämä keikat jouduttiin kuitenkin peruuttamaan, koska Jim Morrisonin piti olla paikalla Miamissa kuultavana oikeudenkäynnissä, joka liittyi siihen oliko hän käyttäytynyt epäsiveellisesti konsertissaan. Tämän jälkeen alkuperäinen The Doors nähtiin keikkalavalla enää kaksi kertaa: Dallasissa (11.12.70) ja New Orleansissa (12.12.70). Helmikuussa 1971 bändi sai valmiiksi L.A. Womanin, joka jäi heidän viimeiseksi levykseen  Jim Morrisonin kanssa. Tosin Jim Morrisonin lähtiessä 15.huhtikuuta 1971 Pariisiin ei kukaan vielä tietänyt, ettei hän koskaan palaisi siltä matkaltaan.

Thre Doorsien viimeistä Euroopan keikkaa Isle Of Wight -festivaaleilla ei ole koskaan julkaistu virallisesti, vaikka se taltioitiin. Nyt tämäkin puutos ollaan korjaamassa, sillä Eagle Rock Entertainment on julkaisemassa 23.helmikuuta 2018 CD:n ja DVD:n / Blu-Ray:n, jolla viimeinkin kuullaan ja nähdään tämä historiallinen keikka.

(jatkuu / continues…)

Harri Huhtanen 2017     

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s