ROLLING STONE -lehti on pelastettu!

rollingstone1967Jann Wenner ja musiikkikriitikko Ralph J. Gleason perustivat Rolling Stone -lehden vuonna 1967 San Franciscossa. Internetin vallankumous 2000-luvulla on kuitenkin aiheuttanut sen, että moni perinteinen ja aikaisemmin erittäin hyvin menestynyt paperijulkaisu on joutunut ahtaalle. Perinteiset paperilehdet ovat vastanneet haasteeseen perustamalla omia nettisivustoja, mutta sekään ei aina ole riittänyt ylläpitämään vanhaa hallintorakennetta tai kattamaan painatus- ja jakelukuluja, jotka syntyvät paperilehtien toimittamisesta.   Niinpä myös amerikkalaisen rock-lehdistön kruununjalokivi Rolling Stone on ajatunut talousvaikeuksiin. Tilanne näytti jo aika synkältä, mutta sitten apuun riensi Penske Media Corporation. Penske Media omistaa myös muun muassa Varietyn ja IndieWiren ja on lähteiden mukaan hankkinut noin 100 miljoonan dollarin omistusosuuden lehteä pyörittävästä Wenner Mediasta, jolla säilyy edelleen toimituksellinen hallinta ja vastuu.

20171222hh

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s