Bob Dylan: Desire 1976 – osa 1/6

bob_dylan__the_band_1974

Tuskin kukaan tiesi, miten pitkä tauko seurasi Dylanin 27.toukokuuta 1966 Lontoon Albert Hallissa  järjestettyä maailman kiertueen päätöskonserttia. Siitä tuli Dylanin (nyt jo melkein 60 vuotta jatkuneen) uran pisin, sillä se jatkui peräti seitsemän ja puoli vuotta.  Taiteilija Dylan ei kuitenkaan levännyt, vaan kirjoitti koko ajan uusia lauluja.  Kiertuetaukon aikana ilmestyi peräti seitsemän uutta Dylanin studioalbumia.  Ylipitkäksi venynyt kiertuetauko lisäsi ihmisten tarvetta nähdä Dylan livenä ja kun lehdistö julkaisi ensimmäiset tiedot tulevasta kiertueesta alkoi kiertueen järjestäjille suorastaan sataa sekkejä ja maksumääräyksiä (ennen Internettiä lippujen tilaukset hoidettiin näin). Tiedot siitä miten paljon tilauksia tuli vaihtelevat kirjoittajasta riippuen, mutta joka tapauksessa suurin osa lippujen tilaajista jäi ilman lippua, sillä vaikka 40 keikan kiertueelle oli tarjolla 500 000 lippua niin se ei riittänyt alkuunkaan, koska lopulta lipputilauksia tuli monta miljoonaa! Dylania ei siis oltu unohdettu lähes kahdeksan vuoden keikkatauon aikana, päinvastoin, alkoi vaikuttaa siltä että hän oli vuonna 1974 suositumpi kuin koskaan aikaisemmin!

Harri Huhtanen 2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s