Bob Dylan: Desire 1976 – osa 2/6

dylanrollingthunder1975

Rolling Thunder Revuen kiertuemiehistöön kuului lähes 100 henkilöä, joista suurin osa on mukana tässä historiallisessa kuvassa…

The Bandin kanssa loppuvuodesta 1973 tehty Planet Waves albumi ilmestyi tammikuussa 1974. Sen piti ilmestyä ennen kohuttua Dylanin comeback-kiertuetta, mutta Dylanin viime hetkellä albumiin vaatimat muutokset aiheuttivat aikataulujen pettämisen eli Planet Wavesin ilmestyttyä vuoden 1974 kiertue oli jo täydessä vauhdissa. Dylanin ajatukset olivat kuitenkin jo muualla, hän kirjoitti vuonna 1974 tulevaa mestariteostaan Blood On The Tracks , mutta jälleen Dylanin tarve tehdä viime tingan muutoksia viivästytti julkaisua useilla kuukausilla. Vuosina 1973-76 Dylanilla oli koko ajan monta rautaa tulessa eli vaikka The Bandin kanssa tehty kiertue oli ollut jättimenestyys halusi Dylan kokeilla jotain aivan uutta ja niinpä hän kokosi sekalaisen joukon muusiikkoja, joiden kanssa hän lähti loppuvuodesta 1975 täysin uudenlaiselle kiertueelle, jonka nimi oli Rolling Thunder Revue.   Koska vuoden 1974 comeback kiertue oli ollut suurieleinen ja intensiivinen ja stadionipainotteinen päätti Dylan että Rolling Thunder olisi intiimi, matalan profiilin kiertue. Keikkojen mainostus oli minimaalista ja konserttipaikat sovittiin mahdollisimman viime tingassa – strategia, jolla luulisi joutuvan taloudellisiin vaikeuksiin, mutta ei Dylan, sillä viidakkorumpu toimi hyvin jo ennen Internettiä ja sosiaalisen median aplikaatioita eli ilta toisensa jälkeen fanit löysivät paikalle ja konsertteja ei juurikaan jouduttu perumaan. Rolling Thunder muodostui kahdesta osakiertueesta, joista ensimmäinen oli loka-joulukuussa 1975 ja jälkimmäinen huhti-toukokuussa 1976.

Harri Huhtanen 2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s