Bob Dylan: Desire 1976 – osa 3/6

dylanandrivera1976Kesällä 1975 Dylan päätti muuttaa tyyliään. Tähän saakka Dylanin säestysbändit oli koottu hänelle.  Nyt hän halusi koota bändinsä itse.  Eräänä päivänä kun Dylan ajeli New Yorkin Villagessa huomasi hän kadulla nuoren naisen viulukotelo selässään. Hän pyysi kuljettajaa pysäyttämään auton ja meni pyytämään naista mukaan tulevaan bändiinsä.  Siihen aikaan melko tuntemattomalle Scarlet Riveralle tämä yllättävä kohtaaminen oli kuin lottovoitto. Hän pääsi merkittävään rooliin Dylanin tulevalle Desire -levylle (1976) sekä myöhemmin julkaistuun Renaldo and Clara -elokuvaan (1978).  Dylan oli kirjoittanut kasan uusia lauluja ja halusi levyttää ne uudenlaisen bändin kanssa. Heinäkuussa 1975 järjestettiin viisi sessiota ja lokakuussa ainakin yksi sessio, joissa kaikissa Rivera oli mukana.  Ensimmäiset sessiot olivat raporttien mukaan kaoottisia, koska muusikoita oli studiossa yksinkertaisesti liikaa. Vähitellen Dylan supisti tämän yli 20 soittajan ryhmän 4-5 muusikon ydinryhmään, jonka kanssa sitten syntyivätkin käytännössä lähes kaikki Desiren kappaleet 30.-31.7.1975 sessioissa.

Harri Huhtanen 2017  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s