Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 14

Viereisessä kuvassa nähdään Dylan esittämässä soolona akustista settiään Melbournen Festival Hall’issa huhtikuussa 1966.Dylan-on-stage-Melbourne-1966

1966 kokoelmalla on molemmat Melbournen konsertit ja näiden äänitteiden kontrasti on melkoinen. Ensimmäinen keikka on huonotasoinen yleisöäänite ja toinen keikka taas on koottu ammattiäänitteistä. Alla ensimmäisen keikan arvio.

19.4.1966 Melbourne   CD#35  64:18, Mono

Setti. Akustinen osuus on nauhoituksella kokonaisuudessaan (7 kappaletta). Myös sähköisen osuuden 4 ensimmäistä kappaletta on ilmeisesti saatu nauhalle kokonaisuudessaan. Viides kappale on taltioitunut vain fragmenttina ja kolme viimeistä kappaletta puuttuvat.  Finaalikappaleiden Thin Manin ja Rolling Stonen puuttumisen sekä äänitteen huonolaatuisuuden vuoksi ei ole mielekästä arvioida Dylanin esitystä tällä keikalla.

Äänite 1½/5.  Äänitteellä on paljon puutteita. Akustisessa setissä nauhoitus kohisee kautta linjan.  Ajoittain kuullaan pahojakin volyymin tasonvaihteluja. Dylanin ääni on kaikuva ja etäinen.  Se myös ”puuroutuu” ajoittain.  Huuliharpun ja kitaran soundi on kuitenkin hieman yllättäen kohtalaisessa balanssissa.  Sähköisessä setissä Dylanin laulu on verhoutunut (ns. “mikrofoni suljetun laukun sisällä” – efekti). Kohinaa on tässäkin äänitteessä enemmän kuin kotitarpeiksi. Kokonaissoundi on epämiellyttävä. Akustisessa setissä äänitteessä on kuitenkin “suvantokohtia”, jolloin Dylanin laulu  ja instrumenttien toisto ovat lähes miellyttävän kuuloisia. Siksi annoin ykkösen päälle ylimääräisen puolikkaan jota tämä äänite ei olisi ansainnut sähköisen osuuden perusteella .

Harri Huhtanen 2018        

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s