8 RAITA,TURKU

8RAITA16    8RAITA, TURKU

Yliopistonkatu 9a, 20100 Turku
shop@8raita.fi
https://fi-fi.facebook.com/8raita/
www.8raita.fi

puh. 02- 469 5004
ma 12-18, ti – pe 10-19 ja la 10-17

Tarkastuspäivämäärä   Ti 4.7.2017

Vuonna 2006 perustettu turkulainen levyliike 8raita toimii jo kolmannessa osoitteessa. Alun perin liike sijaitsi Eerikinkadulla, lähellä Kauppatoria, sieltä se sitten muutti lähelle Yliopistonkadun ja Brahenkadun kulmausta ja viimeisin muutto tapahtui loppuvuodesta 2016, jolloin yritys täytti 10 vuotta ja siirtyi Yliopistonkadun ja Anninkaistenkadun kulmaukseen historiansa suurimpiin tiloihin. 8 raidan aikaisemmat liiketilat olivat sellaisia tyypillisiä 20-30m2 ”nurkkahuoneita”, mutta tämä uusi, johon tutustuin ensimäistä kertaa kauniina heinäkuun päivänä herran vuonna 2017, on varsin hulppea, neliöitä siellä taitaa olla yli 100 kaiken kaikkiaan. Jo sisään astuessa liiketilan keskushuone tekee vaikutuksen väljyydellään, omaperäisellä sisustuksellaan sekä mahtavilla vinyylilevyjen hyllystöillä!   Kaikkiaan liiketilassa vinyylejä on useita tuhansia ja niistä ilahduttavan iso osa on käytettyjä. Valikoimat ja hinnat tekevät heti vaikutuksen. Harvinaisuuksia omistaja on käynyt bongaamassa Amerikasta asti ja sen huomaa, sillä hyllyistä löytyy yllättävän paljon sellaisia albumeja, joita en ole nähnyt missään muualla ja  vieläpä selvästi Helsingin hintoja edullisemmin eli 3-10 euroa /lp. Myös levyjen kunto vaikuttaa silmämääräisen arvion perusteella hyvältä, naarmuja käytetyissä levyissä ei juurikaan näy.  Valikoimat ovat niin mielenkiintoiset että jo puolen tunnin selailun jälkeen kainalossani on peräti 12 lp:tä (Chris Rea, Golden Earring, Joe Ely, Commander Cody, Bonnie Raitt jne.). Kun laskun kokonaissumma on vain 65 euroa, en kehtaa tehdä alennustestiäni. Täytyyhän yrittäjänkin elää ja näiden levyjen hinnoissa ei ole ”ilmaa”, ehkä jopa päinvastoin.  Omistaja Fredrik Johansson on yhtä joviaali kuin aikaisemminkin. Olen vieraillut säännöllisen epäsäännöllisesti hänen liikkeessään jo vuodesta 2006 lähtien. Alun perin hän ei muistaakseni myynyt käytettyjä vinyylejä, mutta 2010-luvun vinyylibuumi on rohkaissut Fredrikin ottamaan myös käytetyt lp:t valikoimiinsa, jotka ovat ilahduttavasti kasvaneet liiketilojen kasvaessa. Hieno liike ja Facebook -tiedoista päätellen myös 8raidan liikketoiminta on hyvällä kasvu-uralla, päinvastoin kuin monilla muilla vinyylidivareilla tässä maassa. Ehkä salaisuus tässä on yhdistää uusien ja vanhojen ja käytettyjen levyjen myynti, koska kaikille näille tuotteille on omat ostajakuntansa.

Pisteytys:

  1. Tuotevalikoima 1,25 (max 2)
  2. Tuotteiden hinta‑laatusuhde 1,75 (max 2)
  3. Tuotteiden asettelu ja liiketilan yleinen viihtyisyys / toimivuus 1 (max 1)
  4. Henkilökunnan palveluasenne 1 (max 1)

Kokonaispisteet: 5 / 6.   

Sanallinen arvio: ERINOMAINEN !   

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s