Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 15

dylanchildrens

Melbournen jälkimmäinen konsertti on tunnetumpi, sillä ainakin Dylan -harrastajien keskuudessa se on ollut  linjaäänityksenä kierrossa jo 20 vuoden ajan. Konsertista on myös julkaistu oheisen kuvan mukainen bootleg-CD (huomatkaa sanaleikki levyfirmassa, jonka ilmoitetaan olevan GBS, siis melkein kuin CBS!).

20.4.1966 Melbourne   CD#3  54:11, Mono

Setti. Akustisesta osuudesta äänitteellä on 6 ensimmäistä kappaletta. Vain Tambourine Man puuttuu. Lisäksi avauskappale She Belongs on vajaa. Sähköisestä osuudesta mukana on vain 3 kappaletta ja niistä avauskappale Tell Me on vajaa.  Jostain syystä sähköisen osuuden äänite on myös eri lähteestä peräisin.

Äänite 4/5.  Teknisesti 20.4.66 Melbournen keikan akustisen osuuden äänite hipoo täydellisyyttä! Siinä on erinomainen preesens. Huuliharppu ja kitara kuulostavat miellyttävän luonnollisilta. Kokonaisuus on hyvin balanssissa.  Ongelmat alkavat kuitenkin äänitteen vaihtuessa eli sähköiseen settiin päästäessä. Siinä Dylanin ääni on ajoittain ”verhottu”, soittimien balanssi on huono ja kokonaissoundi pahimmillaan sotkuinen. Tom Thumbissa on lisäksi melkoisesti nauhakohinaa.  Akustinen äänite on 5/5 ja sähköinen korkeintaan 3/5 eli siitä saan kokonaisarvosanaksi tälle “kombo”-äänitteelle 4/5.

Esitys 4/5.  Akustisessa setissä Dylan on ajoittain yllättävän epävarma. Hän virittelee kitaraansa ja yskii välillä. Äänikin vähän sortuu muutamassa kohdassa. Tästä huolimatta kuullaan muutamia kerrassaan unohtamattomia esityksiä. Esimerkiksi Desolation Row’sta kuullaan peräti 12 minuuttinen versio! Myös Just Like A Woman’ista kuullaan hieno versio.  Sähköisen osuuden arviointi sen sijaan on aika vaikeaa, koska mukana on vain kaksi kokonaista kappaletta ja fragmentti yhdestä ja äänite on korkeintaan keskinkertainen. Lisäksi sähköisen setin huipennuskappaleet Thin Man ja Rolling  puuttuvat kokonaan äänitteeltä. Silti tässä on jotain merkillistä tenhovoimaa!  Harmi vaan, ettei jälkipolville ole säilynyt koko keikkaa.

Harri Huhtanen 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s