Divari & Antikvariaatti Kummisetä, Helsinki

kummisetä18  Divari & Antikvariaatti Kummisetä
Uudenmaankatu 26, 00120 Helsinki

http://www.kummiseta.net/      kummiseta@wmail.fi

Puh. 09-35401722
Avoinna: Ma-Pe 11-18,  La 11-16

Tarkastuspäivämäärä   La 9.12.2017

Punavuoressa, Uudenmaankadulla sijaitsee Divari Kummisetä, jonka ohi olin jo aikaisemmilla matkoillani kävellyt. Liikkeen näyteikkunan perusteella olin kuitenkin ajatellut, että kyseessä on lähinnä kirjoihin keskittyvä divari. Vähän ennen joulukuun matkaani surfailin netissä etsien levyliikkeitä Helsingistä ja hieman yllättäen törmäsin uudestaan Kummisetään. Niinpä päätin selvittää minkä verran heillä oli levyjä. Lähetin sähköpostilla tiedustelun liikkeeseen ja sainkin yllättävän nopeasti vastauksen. Joku Mikko vastasi minulle että liikkeessä on noin 1000 äänilevyä + ALE -levyt. Tämä herätti mielenkiintoni ja päätin poiketa liikkeessä. Paikan päällä pienehkössä liikehuoneistossa totesin että kirjat tosiaan olivat heidän päämyyntiartikkelinsa sillä kaikki seinät olivat täynnä kirjahyllyjä, kirjoja oli varmaan useampi tuhat. Onneksi myös vinyylilevyjä oli ilahduttavan paljon ja osa niistä oli hyvin mielenkiintoisia eli sellaisia joita en ollut aikaisemmin nähnyt. Paljon oli kyllä sellaistakin mitä tässä vaiheessa elämääni ja tuskin myöhemminkään EN tule ostamaan eli suomalaisia ja kansainvälisiä iskelmälevyjä.   Rock-osastolta kainalooni tarttui kuitenkin seuraavien 1960- ja 1970 -lukujen artistien levyjä: The Spencer Davies Group (peräti 2 levyä!), The Seekers (ostin ihan koemielessä), Todd Rundgren, Queen (debyyttilevy), John Mayall, The Hollies (sings Dylan albumi!) ja John Sebastianin live-albumi. Yhteensä 8 levyä ja niiden hinnaksi tuli alennustestin jälkeen 80 euroa. Useammissa lähtöhinta oli 15e tai enemmän ja kun monet levyistä näyttivät hieman kaltoin kohdelluilta niin hinta-laatusuhde ei ollut Kummisedässä ihan kohdallaan (vrt. 8Raita ja Asema -liikkeiden arvostelut). Toisaalta nyt olin Helsingissä, jossa yleinen hitnataso on korkeampi kuin Turussa ja varmaan tähän vaikuttaa myös liikehuoneistojen korkeammat vuokrakulut yms. Kotikuuntelussa epäilyni joidenkin albumien kohdalla osoittautuivat valitettavasti oikeiksi eli  rahinaa, ritinää ja naksuntaa esiintyi aika paljon, ei onneksi kuitenkaan kaikissa levyissä.  On syytä kuitenkin muistaa että nämä levyt olivat jo saavuttaneet kunnioittavan 40-50 vuoden iän. Ehkä siis pitäisi olla vain onnellinen että näitä ylipäätään on edelleen myynnissä alkuperäisinä painoksina.

Pisteytys:

  1. Tuotevalikoima 1 (max 2)
  2. Tuotteiden hinta‑laatusuhde 0.75 (max 2)
  3. Tuotteiden asettelu ja liiketilan yleinen viihtyisyys / toimivuus 0.5 (max 1)
  4. Henkilökunnan palveluasenne 0.75 (max 1)

Kokonaispisteet: 3 / 6    

Sanallinen arvio: Tyydyttävä 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s