RADIOHEAD – osa 1

radiohead1

Olen aina vihastuttanut kanssaihmisiä väittämällä ettei 1990-luku tuottanut kovin hyvää rock-musiikkia. Vanhemmiten olen vähän vetänyt sanojani takaisin, sillä pikku hiljaa olen löytänyt myös näitä 1990-luvun bändejä, kuten Radioheadin, jonka luovuus ei vielä 2010-luvun loppupuolellakaan osoita hiipumisen merkkejä. Tällä hetkellä bändi on ehkä parempi kuin koskaan aikaisemmin!

Ehkä on väärin nimittää Radioheadia 1990-luvun bändiksi, sillä se on perustettu jo vuonna 1985 ja kaupallisesti parhaat vuodet bändi koki 2000-luvun alussa. Radiohead tekee levyjä vain harvakseltaaan eli uusin julkaisu, A Moon Shaped Pool (2016) on vasta bändin kahdeksas  studioalbumi.

Ostin Radioheadin viimeisimmän vasta eilen (Pe 23.2.18) ja täytyy sanoa, että olin erittäin iloisesti yllättynyt!  Bändi on tehnyt erään uransa parhaista levyistä!  Olen kuunnellut albumin jo kolme kertaa ja varmaan kestää pitkään ennen kuin tämän levyn kuuntelu loppuu! Nautinnollisia musiikkihetkiä on siis vielä paljon luvassa Radioheadin seurassa. Tämä bändi todella kulkee omia polkujaan, eikä yritä rahastaa trendeillä, vaan tavoittelee musiikin syvintä olemusta ja pääsee levy levyltä yhä lähemmäs sitä.

Harri Huhtanen 2018

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s