Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 17

dylanstockholm1966

29.4.1966 Tukholma   CD#36  44:42, Mono

Setti. Akustisesta osuudesta äänitteelle on saatu vain 5 ensimmäistä kappaletta, lisäksi näistä viimeinen eli Desolation on vajaa.  Sähköisestä osuudesta puuttuvat ensimmäinen ja viimeinen kappale. Tom Thumb on mukana vain fragmenttina. Leopard, One Too ja  Ballad ovat vajaita.  Täysi setti oli vuoden 1966 keikoilla  yleensä n. 90 minuuttia eli tällä äänitteellä on vain noin puolet koko keikasta.

Äänite 2/5.  Vuoden 1966 Euroopan keikoista tämä on ainoa yleisöäänite. Nauhoituksen alussa mikrofoni kahisee laukussa?  Nauhakohinaa ja äänenvolyymin tasonvaihtelua on pitkin matkaa. Laulu on häiritsevän kaikuva. Kitara on tunkkainen, mutta huuliharppu on tällä kertaa ok eli sitä ei ole digitaalisesti pilattu. Peräti viisi kappaleista on vajaita. Akustinen setti on puutteistaan huolimatta jotenkin kuuntelukelvollinen, sähköinen setti sen sijaan on jo melkoisen tunkkainen. Muutamista hyvistä hetkistä huolimatta ei tästä voi antaa enempää kuin kaksi tähteä. Äänitteen huonolaatuisuuden ja erityisesti sen vuoksi että peräti 5 kappaletta on vajaita ja 4 kappaletta puuttuu kokonaan esityksen tasoa ei voi arvioida ja se on sääli, sillä kyseessä on ollut kuitenkin historiallinen Euroopan avauskeikka sekä Dylanin kaikkien aikojen ensimmäinen Ruotsin konsertti. Kun kuuntelen keikkaa siten, että yritän unohtaa nauhoituksen tekniset puutteet sekä sen miten paljon äänimateriaalia puuttuu, joudun toteamaan että jos tämä olisi ollut Soundboard-äänite olisi esitys todennäköisesti saanut minulta erittäin hyvän arvosanan.

Harri Huhtanen 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s