Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 19

dylan1966b5.5.1966 Dublin   CD#5  45:12 ja CD#6 44:23 ,  molemmat Soundboard mono -äänitteitä

Setti. Sydneyn (13.4.) jälkeen tämä on vasta toinen äänite, jolla on 90 minuutin keikka  kokonaisuudessaan. Akustisessa osuudessa on perussetin 7 kappaletta ja sähköisessä 8 kappaletta (kts. Take 8).

Äänite 4/5.  Akustisen setin alussa Dylanin ääni on etäinen ja kaikua on turhan paljon. Lisäksi taustalla kuuluu yleisön puhetta. Ensimmäisessä kappaleessa äänityksen taso myös vaihtuu kesken kappaleen. Huuliharpussa on turhaa digitaalista kireyttä. Kitara toistuu turhan vaimeana. Visions of Johannasta   eteenpäin laulu ja kitara ovat paremmin balanssissa.  Myös sähköisen setin alussa äänitteessä on teknisiä ongelmia, sillä yleisöäänet vuotavat liikaa Dylanin esityksen päälle. Rumpusoundi on yllättävän metallinen vai pitäisikö sanoa digitaalinen. Huuliharppu vihloo monessa kohtaa eli digitaalinen siirto on tehty yliampuvasti. 5. ja 6. kappaleen välissä äänitteellä kuuluu merkillistä huminaa. Kritiikistä huolimatta tämä on tyypillistä Soundboard -tasoa eli päihittää kirkkaasti kokoelmalle mukaan otetut yleisöäänitteet.

Esitys 4+/5. Akustisen setin huippuhetkiä ovat  7 minuuttinen Visions sekä 10 minuuttinen Desolation. Sähköisessä setissä Hudsonin soitossa on kivoja koukkuja Tom Thumbsissa . Konsertin huippuhetket koetaan jälleen  kerran päätöskappaleilla  Ballad Of A Thin Man sekä Like A Rolling Stone.

Dylandublin1966a

Kuvassa aikaisemmin julkaistun bootleg-CD:n takakansi.

Harri Huhtanen 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s