Helsinki 19.-21.4.2018 – osa 1

Torstai 19.4.2018

TorkkelinmäkiKallion kaupunginosa on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa. Siellä näkee paljon äärimmäistä köyhyyttä mutta silti viime vuosina asunto-osakkaiden hinnat Kalliossa ovat kovaa vauhtia lähestyneet kantakaupungin hintatasoa ja niinpä esimerkiksi Torkkelinmäen komeaa kivitalo-aluetta kutsutaan nykyään Kallion Eiraksi!  Nimitys itsessään on paradoksaalinen, varsinkin kun alueen viereisellä kentällä huumekauppaa käydään avoimesti keskellä kirkasta päivää! Mutta hienoja nuo Torkelinmäen 1920-luvulla rakennetut talot puutarhamaisine pihoineen kuitenkin ovat, sitä ei käy kiistäminen.

1900-luvun alussa Kallion vanhat puutalot hävitettiin 6-8 kerroksisten kivitalojen tieltä ja alueen väkiluku kasvoi nopeasti yli 30 000:een, mutta sitten kasvu pysähtyi ja kääntyi laskuun ja 2000-luvulle tultaessa Kalliossa oli enää vajaa 20 000 asukasta. Väestörakenne vinoutui. Alueella asui yhä enemmän nuoria sinkkuja sekä yksinäisiä eläkeläisiä. Lapsiperheet muuttivat muualle. Nykyisin Kallio onkin trendikkäiden nuorien suosiossa, sillä alueella on valtava määrä kivijalkaliikkeitä, baareja ja pienen pieniä ja edullisia Street Food – ruokapaikkoja.

Harri Huhtanen 2018   

         

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s