Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 23

Dylanbirmingham1966

12.5.1966 Birmingham   CD#12 45:42 ja CD#13 42:34,  molemmat Mono -äänitteitä

Setti. Akustisessa osuudessa tavanomaiset 7 kappaletta, mutta valitettavasti niistä kaksi on vajaita. Sähköisessä osuudessa sen sijaan on mukana kaikki 8 kappaletta.

Äänite 4+/5. Molemmat CD:t on tehty hyvätasoisesta Soundboard-äänitteistä. Valitettavasti kuitenkin Visions Of Johannan (+6min.) sekä Desolation Row’n (+10min.) äänitteet loppuvat ikävästi kesken.  Sekä akustisessa että sähköisessä osuudessa on ajoittain kuultavissa tarpeetonta digitaalista kireyttä kun nauhoitusta on yritetty kirkastaa ylikorostamalla joitain ylä-ääniä. Sähköisessä setissä kokonaissoundi on lisäksi joissain kohdin hieman sotkuinen.

dylanbirmingham1966ticketEsitys 4+/5 . Akustinen osuus on mannaa korville! Dylanin suoritus on täydellinen ja onneksi balansoidulle, hyvin erottelevalle Soundboard -äänitteelle on hienosti taltioitunut nämä upeat +40 minuuttia Nobel -palkinnon arvoista laulettua runoutta! Vaikea lähteä erottelemaan mitkä kappaleet ovat akustisen setin parhaita, koska ne kaikki kuulostavat hienolta! Jos on pakko nostaa yksi ylitse muiden niin ehkä se olisi äänitteellä pahasti kesken jäävä Visions, jonka Dylan esittää tällä kertaa todella tyylipuhtaasti. Myös Desolationissa Dylan kertoo intensiivisesti pitkää, komeilla kielikuvilla rikastettua tarinaansa. Fraseeraus ja säkeiden painotukset ovat hienosti kohdallaan. Sähköinen setti sen sijaan ei ole ihan yhtä suurta juhlaa, vaikka silläkin on hienot hetkensä.  Leopard  rullaa jälleen mukaansatempaavasti. Sähköisen setin heikko kohta tällä kiertueella oli yleensä One Too Many Mornings, mutta ei kuitenkaan Birminghamissa.  Konsertin huipentavat tuttuun tapaan Ballad ja Rolling Stone.

Harri Huhtanen 2018

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s