A.H. Records, Helsinki

ahrecords20  A.H. Records
Fredrikinkatu 12,
00120 Helsinki

kauppa@ahrecords.fi
http://ahrecords.fi/index.html/

Puh. 040 0216805
ja  040 7328412
Avoinna:  Ke – Pe 12-18
ja La 11-15
Tarkastuspäivämäärä   La 13.1.2018

Tarkoitukseni oli tutustua A.H. Recordsiin jo heinäkuussa 2014, jolloin kiertelin Viiskulman levyliikkeitä. Tuolloin liike oli kuitenkin suljettu vesivahingon takia ja seuraava tilaisuus arviointikäynnille koitti vasta tammikuussa 2018. Ensimmäisenä sisään astuessa huomioni kiinnittyi liikkeen ahtauteen. Levyjä oli paljon, aivan liian paljon niin pienessä liiketilassa!  Levyjen selailu oli vaikeaa, koska levyhyllyt olivat liian täynnä. Lattialla oli myös paljon levylaatikoita, joissa olevien levyjen selailu olisi edellyttänyt telinevoimistelijan notkeutta!  Lisäksi levyt oli huonosti järjestetty. Minua kiinnostavia rocklevyjä löytyi kovin vähän ja nekin jotka löysin olivat jo kokoelmissani tai jos eivät olleet, niin olivat ylihinnoiteltuja.  Vastapainoksi löytyi paljon kiinnostavia 1960- ja 1970 -luvun vinyylien ensipainoksia kohtuuhintaan. Myös sellaisia joita en ollut nähnyt missään. Joku oli mm. myynyt liikkeeseen ilmeisesti kohtalaisen täydellisen Demis Roussos -kokoelman ja koska vinyylit olivat maltillisesti hinnoiteltuja, ostin niitä muutaman. Olin tietenkin kiinnostunut Demisistä hänen Afrodites Child -menneisyytensä takia, mutta kotona sain huomata että tuosta legendaarisesta progebändistä lähdettyään Demis siirtyi kyllä täysverisesti viihdeartistien genreen eli yhden kuuntelun jälkeen siirsin hänen levynsä kuriositeetteina levyhyllyyni odottamaan seuravaa kuuntelua joka tapahtuisi vuonna 2025! Tulin liikkeeseen lauantaina puolen päivän aikaan ja olin siellä vajaan tunnin ajan. Tuona aikana liikkeessä kävi vain muutama asiakas ja heistäkin vain toinen osti yhtään mitään. Toinen tuli parin ison levykassin kanssa sisään ja alkoi esitellä niitä myyjälle. Kuulemma kyseessä olivat edesmenneen tädin jäämistön levyt. Ensiksi myyjä, noin 50-vuotias, joviaalin oloinen mies naureskeli, että heillä on tällä hetkellä niin paljon myytävää ja niin vähän ostajia että he ottavat uusia levyjä vastaan enää hyvin rajoitetusti. Samalla myyjä totesi että viime kädessä arvion tekee omistaja, joka ei ole nyt paikalla ja he sopivat levyjen jättämisestä arvioitavaksi. Muistaakseni löysin lopulta vajaan 100 euron edestä ostettavaa ja tein alennustestin, jonka liike ”läpäisi”! Hyvä että edes sen, sillä kokonaisuutena liikkeestä ei jäänyt mitenkään ”kotoisa” olo, sillä heidän joko pitäisi siirtää puolet levyistään varastoon tai sitten hankkia tuplasti isompi liiketila!

Pisteytys:

  1. Tuotevalikoima 0.75 (max 2)
  2. Tuotteiden hinta‑laatusuhde 0.75 (max 2)
  3. Tuotteiden asettelu ja liiketilan yleinen viihtyisyys / toimivuus 0.25 (max 1)
  4. Henkilökunnan palveluasenne 0.75 (max 1)

Kokonaispisteet: 2,5 / 6.      Sanallinen arvio: Parannettava löytyy !   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s