Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 25

dylan1966leicester

14.5.1966 Leicester  CD#15  47:58 ja CD#16 42:02, molemmat Mono-äänitteitä

Setti. Tällä kertaa Soundboard -äänite käsittää koko 90 minuutin konsertin eli yhteensä 15 kappaletta, jotka on siirretty kahdelle CD:lle. Ensimmäisellä on tuttuun tapaan akustinen setti ja toisella sähköinen.

Äänite 5- / 5. Äänite on erittäin hyvä. Akustisen osuuden joissain kappaleissa kitara jää hieman taustalle ja muutamissa kohdissa huuliharpussa on lievästi vihlova ääni. Sähköisessä osuudessa Let Me Followssa jostain syystä Dylanin äänitaso laskee. En kuitenkaan tiedä johtuvatko nämä asiat oikeastaan itse äänitteestä ja sen digitalisoinnista sinänsä vai onko enemmän kyse mikrofonien asettelusta.

dylanleicester1966Esitys 5 / 5 . Kuten Liverpoolin (14.5.66) arviossa jo totesin: kiertueen loppupuolen lähestyessä kuulostaa siltä että ilta illan jälkeen Dylan ja bändi ovat yhä kovemmassa vedossa. Akustinen setti on jälleen täydellinen!  Käytän varoen täydellinen -sanaa, jottei se kärsisi inflaatiota, mutta tässä kohtaa sitä on vaan pakko käyttää. Dylanin fraseeraus ja säkeiden rytmitys ovat huippuluokkaa. Komean akustisen setin kruunaavat 11 minuutinen Desolation sekä 9 minuuttinen Tambourine.  Myös sähköinen setti on hienoa kuultavaa, koska bändi soittaa niin intensiivisesti ja Dylan on hyvin mukana menossa. Tällä keikalla erityisesti Hudson nousee muutamissa kappaleissa hienosti esille. Leopardiin tultaessa  vuoden 1966 Dylan -yleisön tyypillinen diktomia nousee taas esiin: äänitteellä kuullaan tässä kohtaa sekä taputuksia että buuauksia. Tässä vaiheessa Dylan heittäytyy sarkastiseksi ja toteaa kylmän rauhallisesti: ”This is a folk song…” ja ajaa sen jälkeen erinomaisessa vedossa olevan bändinsä kanssa konsertin komeasti maaliin esittämällä muun muassa 7 minuuttiset versiot sekä Balladista että Rollingista. Ne ovat jälleen sellaisia ”luu kurkkuun” -versioita, joiden aikana ja jälkeen buuaajien on pakko alistua maestron edessä! Enpä usko, että buuaajat tajusivat vuonna 1966 että 50 vuotta myöhemmin heidän buuauksensa ovat mukana yhden maailman suurimman levy-yhtiön suuren julkaisun CD:eillä!  Liverpoolin ohella tämä on yksi kiertueen parhaista keikoista ja äänitteistä.

Harri Huhtanen 2018

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s