Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 27

dylanmanchester1966

17.5.1966 Manchester  CD#19  48:14 ja CD#20 48:15, virallinen CBS -äänite

Setti. Myös Manchesterin nauhoitus on säilynyt kokonaisuudessaan ja kestoaika on yli 90 minuuttia.  Setti on sama kuin muissakin konserteissa eli 7 akustista ja 8 sähköistä kappaletta. Ylimääräisenä mukaan on otettu aikaisemmin julkaisematon Just Like Tom Thumb’s Bluesin souncheck -versio.

dylanmanchester1966ticketÄänite 4½/5.  Hieman yllättäen Manchesterin äänite ei ole kiertueen paras, vaikka onkin CBS -levy-yhtiön tekemä ja vaikka tämä on nimenomaa niitä harvoja 1966 kiertueen äänitteistä, jotka on julkaistu aikaisemmin. Manchesterin konserttihan julkaistiin jo Bootleg Series vol. 4 :lla vuonna 1998. Akustisen osuuden äänite on kieltämättä erittäin korkeatasoinen eli sille annan pisteitä 5/5. Soittimet toistuvat luonnollisesti ja ovat äänitteellä hyvin balanssissa. Valitettavasti konsertin sähköinen osuus ei  ole tallentunut yhtä korkeatasoisena. Alussa kokonaissoundi puuroutuu jonkin verran ja salikaikua on hieman liian paljon.  Joissain sähköisen osuuden kappaleissa on myös selvää digitaalista kireyttä.

Esitys 4½ / 5. Akustisen ja sähköisen setin päätöskappaleet ovat tuttuun tapaan korkeatasoisia. Lisäksi mainitsen sähköisestä setistä I Don’t Believe You’n  jossa on hieno tunnelma, Follow’ssa kitara ja dylanbutlerkeithkosketinsoittimet toistuvat hienosti. Leopardissa   on yleisön möykästä huolimatta tiukka soundi. Ballardin loppupuolella (ajassa 07:19) yleisöstä kuullaan myöhemmin legendaariseksi muodostunut ”Judas!” -huuto, joka saa Dylanin polttamaan päreensä, sillä hän tiuskaisee takaisin (ajassa 07:36) ”I don’t believe you!… you’re a liar!”, jonka jälkeen Dylan ja bändi aloittavat agressiivisen version Rolling Stonesta, jolla arvostelivat ja buuaajat jälleen hiljennetään. Hieno konsertti ja erinomainen äänite, mutta nyt kun kuunneltavissa ovat kaikki kiertueen nauhoitukset, pitää todeta ettei Manchester ehkä sittenkään ole kiertueen paras konsertti, vaikka on kieltämättä kiertueen kuuluisin juuri tuon Juudas-episodin vuoksi.

Harri Huhtanen 2018

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s