Pink Floyd: The Early Years 1965-1972 – Take 18

pinkfloydmoreVuonna 1969 edellisenä vuonna Pink Floydiin liittyneestä David Gilmourista tuli yhä merkittävämpi hahmo bändissä. Vaikka kesäkuussa 1969 Englannissa ilmestyneen More -albumin kaikki kappaleet oli säveltänyt Roger Waters joko yksinään tai bändin kanssa, niin tällä levyllä Gilmour hoiti kaikki lauluosuudet. Erityisesti Gilmourin esittämät Green Is The Colour ja Cymbaline kuulostavat todella vaikuttavilta vielä lähes 50 vuotta julkaisunsa jälkeenkin! More-albumin työstäminen oli uudenlainen kokemus bändille. EMI:n Abbey Road studioiden sijaan he äänittivät levyn Lontoon PYE:n studioilla, koska EMI:n studioilla ei ollut elokuvan kuvaruutujen laskemisessa tarvittavaa (Picture Frame) laitetta.  Kyseessä oli erittäin intensiivinen projekti, sillä studioon mennessään heillä ei ollut valmiita kappaleita, vaan säveltäminen hoidettiin päivällä ja yöt käytettiin kappaleiden äänittämiseen elokuvan kuvanauhan tahdissa.  Äänitysprojekti alkoi maanantaina 3.helmikuuta 1969 ja valmista tuli jo perjantaina 7.helmikuuta! Vielä nykyäänkin (vuonna 2018) tiedot tästä albumista ovat puutteelliset, sillä osa PYE:ssä tehdyistä masternauhoista ilmeisesti varastettiin. Tällä PF Early Years -boksilla kuullaan nyt vihdoinkin esimerkiksi julkaisemattomat kappaleet Hollywood ja Seabirds.

Tarkempia tietoja tästä mielenkiintoisesta Pink Floyd -levystä täällä:

https://winterlude.fi/category/pink-floydin-levyt/page/2/

Harri Huhtanen 2018   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s