TOP 10 tilastot -johdanto

levyt

Olen julkaissut TOP10 albumilistoja tammikuusta 2008 lähtien eli yli 10 vuoden ajan. Alun perin sarja alkoi vanhalla Winterlude -sivustolla, joka oli toiminnassa vuosina 2005-2016. Kun siirryin käyttämään tätä Word Press -blogia, jonka nimesin WINTERLUDE FINLANDiksi, aloin julkaista uusia listoja huhtikuusta 2016 lähtien kategoriassa TOP10 listat (new) ja vanhoja listoja kronologisesti tammikuusta 2008 lähtien kategoriassa TOP listat (old). Joku onkin saattanut ihmetellä miksi tämän Winterlude -bologin etusivulla on listoja joiden otsikko on esim. TOP10 helmikuu 2012. Selitys on siis tuo rinnakkainen julkaisuohjelma, jossa uudet listat ilmestyvät kerran kuukaudessa ja niiden välillä julkaisen kronologisessa järjestetyksessä vanhoja listoja, joita ei ole enää missään luettavissa, koska vanha Winterlude foorumi ei enää ole toiminnassa.

TOP10 listaukseni on täysin subjektiivinen. Sillä ei ole mitään tekemistä myyntilukujen tai trendien kanssa, vaan ainoa mittari on se pidänkö levystä ja miten paljon siitä pidän. Toki kuuntelen vaihtelevasti eri artisteja ja ajoittain kuuntelen enemmän jotain tiettyä artistia ja tämä luonnollisesti aiheuttaa ”epäsymmetriaa” listoissa, mutta se ei varmaan ketään haittaa, koska lähtökohtana onkin tehdä subjektiivisia listoja.

Ostan nykyään noin 100 levyä vuodessa, näistä yleensä puolet on vinyylejä ja loput CD:eitä. Kuuntelen levyjä paljon enemmän kuin mitä näkyy listoillani, koska omistuksessani on edelleen valtavasti levyjä, joita en ole kertaakaan kelpuuttanut listalleni. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö ne ansaitsisi paikkaa listallani, usein kysymys on vain siitä että nämä levyt ovat syystä tai toisesta jääneet kuuntelupimentoon.

Listojani lukemalla saa hyvän käsityksen siitä minkälaista musiikkia arvostan. Yritän kuunnella rokkia laidasta laitaan, mutta valitettavasti kaikki rockmusiikki ei minua sytytä ja siksi jää pois listoistani.  Suomalaiset ovat tunnetusti ”heavi-kansaa” ja siksi olen yrittänyt viime aikoina saada otetta myös näistä 1980-luvun heavysuuruuksista, mutta vielä ei ole ”kolahtanut”, mutta siis kuuntelu jatkuu tämänkin sektorin artistien osalta.

Dylan on tietysti ykkönen, ei sille voi mitään, mutta olen tietoisesti yrittänyt laatia listani niin, etteivät ne täyty pelkistä Dylan -levyistä, vaikka ajallisesti varmaan eniten kuuntelenkin Dylania.

Koska näitä TOP10 listoja on nyt kertynyt jo reilusti yli 100, päätin perustaa uuden kategorian Winterlude Finlandiin nimeltään TOP 10 tilastot . Tarkoitus on tässä kategoriassa julkaista ilmestyneiden listojen perusteella laadittuja tilastoja valikoiduista aiheista.

Harri Huhtanen 2018

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s