DEEP PURPLE: The Long Goodbye Tour !

Lokakuussa 2018 Deep Purple esiintyy Japanissa viidessä eri kaupungissa. 

Deeppurplejapan2018

Deep Purple on aina ollut yksi työteliäimmistä ja luotettavimmista keikkabändeistä, joka on tullut tunnetuksi siitä että keikkoja ei peruta kuin ehdottoman Force Major -tilanteen edessä. Sellainen syntyi kesäkuussa 2016 kun rumpali Ian Paice  sairasti kesken Skandinavian kiertueen lievän aivoinfarktin ja joutui ensimmäistä kertaa vuoden 1968 jälkeen jäämään sairauslomalle. Onneksi infarkti oli niin lievä että Paicen käsi toipui ja nyt taas rummutus sujuuu entiseen tapaan. Paicen kohtaus sai kuitenkin bändin miettimään sitä, että kiertueet eivät  jatkukaan “loputtomiin”, vaan stoppi tulee väistämättä eteen jossain kohtaa. Niinpä he vuoden 2016 loppupuolella saivat idean  “Pitkästä Jäähyväiskiertueesta” (The Long Goodbye Tour = TLGT). Idea oli vähän samanlainen kuin Dylanin Päättymättömässä kiertueessa eli jatketaan samaa kiertuetta vuodesta toiseen, muttei ilmoiteta milloin kiertue oikeasti päättyy. Päättymisajankohta jätetään lipunmyynnin ja soittajien terveydentilan armoille.

Dylanin Päättymättömässä kiertueessa on nyt jo 31.vuosi menossa, joten Purple ei voi koskaan päästä samaan. Aika hyvin hekin kuitenkin ovat onnistuneet yleisön mielenkiinnon pitämään yllä sillä TLGT -kiertue jatkuu jo toista vuotta peräkkäin. Ensimmäisen keikan bändi soitti Bukarestissa, Romaniassa 13.5.2017 ja tällä hetkellä keikkoja on buukattu vuoden 2018 loppuun saakka. TLGT alkoi siis keväällä 2017 laajalla Euroopan osuudella (31 keikkaa), jatkui elo-syyskuussa Pohjois-Amerikan osuudella (20 keikkaa) ja palasi sitten marraskuussa Eurooppaan (10 keikkaa) siirtyäkseen joulukuussa Etelä-Amerikkaan (6 keikkaa). Vuosi 2018 alkoi taas Euroopan osuudella (touko-heinäkuu 17 keikkaa), joka on siis jo päättynyt.  Tänä vuonna on tulossa vielä Pohjois-Amerikan (25 keikkaa), Japanin (6 keikkaa) ja Keski-Amerikan (10 keikkaa) osakiertueet.  Jos mitään erikoista ei tapahdu on TLGT:n keikkasaldo vuoden 2018 loppuun mennessä jo yli 120. Enkä usko että TLGT tähän loppuu ja siksi lienee todennäköistä että bändi nähdään Suomessakin uudestaan vuonna 2019!

Harri Huhtanen 2018     

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s